Ευρωπαίος Επίτροπος αμφισβητεί τον ΠΟΥ και το ECDC για την τρίτη δόση

Γιατί αν δεν ξέρει ένας πολιτικός ποιος θα ξέρει;

Must Read

Κόντρα σε όλα όσα λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), αλλά και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για την ανάγκη χορήγησης της τρίτης δόσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, αρμόδιος για τον συντονισμό της προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ, υποστηρίζει ότι… ξέρει καλύτερα.

Διαβάστε ακόμα: ECDC: Δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τρίτη δόση σε πλήρως εμβολισμένους στο γενικό πληθυσμό

Με δηλώσεις του, απορρίπτει την κριτική και σύσταση του ΠΟΥ για τη χορήγηση μιας τρίτης αναμνηστικής δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 σε πλούσιες χώρες, την ώρα που φτωχές χώρες εξακολουθούν να περιμένουν τις πρώτες δόσεις εμβολίων.

«Οι 300 έως 350 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που απαιτούνται για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων στην ΕΕ αντιπροσωπεύουν μόνο έναν μήνα ευρωπαϊκής παραγωγής», υποστήριξε τη θέση του.

«Αυτό σημαίνει ένα μήνα παραγωγής. Για τόσο χρόνο μιλάμε», πρόσθεσε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Καταλαβαίνω το μήνυμα, αλλά τα στοιχεία δεν το υποστηρίζουν στο μέτρο που πρόκειται να παράγουμε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ 500 έως 600 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως».

Ο ΠΟΥ κατήγγειλε στις 18 Αυγούστου τη βιασύνη πλούσιων χωρών για χορήγηση στους πολίτες τους μιας τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, τονίζοντας ότι τα επιστημονικά δεδομένα δεν αποδεικνύουν την ανάγκη για κάτι τέτοιο σε αυτό το στάδιο, παρά μόνο σε ανθρώπους που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.

Η χορήγηση μιας τρίτης δόσης ισοδυναμεί με το να «μοιράζουμε επιπλέον σωσίβια σε άτομα που έχουν ήδη σωσίβια ενώ αφήνουμε άλλους ανθρώπους να πνιγούν», είχε πει χαρακτηριστικά ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία του ΠΟΥ

Ο Τιερί Μπρετόν πήρε και τον ιατρικό ρόλο και τόνισε ότι οι αναμνηστικές δόσεις έπρεπε να χορηγηθούν το νωρίτερο έξι μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό για να είναι αποτελεσματικές και υπενθύμισε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις θα διανεμηθούν (πότε όμως, όλο αυτό λέει η ΕΕ) σε χώρες που έχουν ανάγκη, ειδικά στην Αφρική.

Η ΕΕ δεν έχει ακόμη δώσει σύσταση για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης εμβολίου, αλλά ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε ότι αναμένει ότι αυτή η πρακτική θα γίνει ευρέως διαδεδομένη καθώς τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, έχουν ήδη αρχίσει να χορηγούν αναμνηστικές δόσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This