Θεωρίες συνωμοσίας 24 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα

Who killed Lady D?

Must Read

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μπορεί να έφυγε από τη ζωή πριν από 24 χρόνια, στο τροχαίο δυστύχημα στις 31 Αυγούστου 1997 στο Παρίσι, όμως, εκτός από τον θρύλο της, έχει «επιβιώσει» και μια σειρά από θεωρίες συνωμοσίας, καθώς πολλοί δεν αποδέχονται την επίσημη εκδοχή για τον θάνατό της. Εξαιρετικά δημοφιλείς οι θεωρίες αυτές, προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα «ποιος σκότωσε την Νταϊάνα;».

Η πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει ότι ο πρώην σύζυγός της, πρίγκιπας Κάρολος, έβαλε να τη σκοτώσουν. Ως ακλόνητο επιχείρημα οι συνωμοσιολόγοι επιδεικνύουν σημείωμα που έγραψε η Νταϊάνα δύο χρόνια πριν από τον θάνατό της, στο οποίο τόνιζε ότι ο Κάρολος σχεδίαζε «ένα ατύχημα» με το αυτοκίνητό της, ίσως χαλώντας τα φρένα, για να τη βγάλει από τη μέση και να παντρευτεί την ερωμένη του. Ωστόσο, η Νταϊάνα υποστήριζε ότι η πραγματική ερωμένη του Καρόλου δεν ήταν η Καμίλα, αλλά η πρώην νταντά των παιδιών τους, Τίγκι Λέγκι – Μπουρκ. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου πήρε τόσο σοβαρά το σημείωμα αυτό, ώστε υπό άκρα μυστικότητα ανέκρινε τον Κάρολο, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα και η έρευνα έκλεισε.

Άλλοι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι στο τούνελ του Παρισιού, όπου έχασε τη ζωή της η Νταϊάνα όταν το αυτοκίνητό της έπεσε πάνω σε πυλώνα, υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο προκάλεσε το δυστύχημα. Τουλάχιστον επτά αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για ένα «μικρό, λευκό Fiat» με οδηγό άντρα με μεσογειακά χαρακτηριστικά. Οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο παπαράτσο Ζαν – Πολ Αντανσον ή ο bodybuilder Λεβάν Θαν, που είχαν αυτοκίνητα Fiat. Ο πρώτος φέρεται ότι προκάλεσε το δυστύχημα προσπαθώντας να φωτογραφίσει την Νταϊάνα, ενώ ο δεύτερος από λάθος ελιγμό. Ενώ η αστυνομία δεν έβγαλε άκρη για το Fiat, νέα τροφή στους συνωμοσιολόγους έδωσε ο μυστηριώδης θάνατος του Αντανσον το 2000, όταν κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μια τρίτη θεωρία, σύμφωνα με την «Daily Mail», υποστηρίζει ότι άνθρωποι του βρετανικού κατεστημένου ήθελαν νεκρή την Νταϊάνα, διότι ήταν έγκυος στο παιδί του Ντοντι Αλ Φαγέντ. Μια παραλλαγή της θεωρίας αυτής θέλει την Νταϊάνα να «δολοφονήθηκε», διότι είχε αρραβωνιαστεί στα κρυφά τον Αλ Φαγέντ. Τις δύο αυτές θεωρίες συνωμοσίας πιστεύει ο πατέρας του Ντόντι, ο δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «το βρετανικό κατεστημένο» δεν ήθελε να παντρευτεί τον γιο της η Νταϊάνα, διότι έτσι ο Γουίλιαμ, μελλοντικός βασιλιάς, θα αποκτούσε μουσουλμάνο πατριό και ετεροθαλή αδερφό/ή.

Συνέχεια των απόψεων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ αποτελεί η θεωρία συνωμοσίας ότι, αμέσως μετά τον θάνατο της Νταϊάνα, το σώμα της ταριχεύτηκε στη Γαλλία «για να κρύψουν την εγκυμοσύνη της». Οι συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι ο Γάλλος ταριχευτής «πήρε γραμμή» από το παλάτι, έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει τεστ εγκυμοσύνης στο πτώμα και να μην αποκαλυφθεί το κίνητρο του παλατιού να σκοτώσει την Νταϊάνα.

Τέλος, υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι ο οδηγός της Νταϊάνα και υπεύθυνος για την ασφάλειά της Χένρι Πολ ήταν κατάσκοπος των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών ή της γαλλικής αστυνομίας, που, για αδιευκρίνιστους λόγους, ήθελαν νεκρή την πριγκίπισσα. Οι συνωμοσιολόγοι «πατάνε» στο γεγονός ότι πριν από το δυστύχημα, στον λογαριασμό του Πολ, υπήρξαν καταθέσεις μεγάλων ποσών από αγνώστους.

Το σχέδιο για «Dianexit» στο Mαλιμπού και καριέρα στο Χόλιγουντ

Το δικό της Dianexit προετοίμαζε η «θλιμμένη πριγκίπισσα», πολλά χρόνια πριν από το Megxit του γιου της Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο δάσκαλος φωνητικής της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Στιούαρτ Πιρς, αποκαλύπτοντας ότι η πρώην σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Καρόλου, σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη Βρετανία και να μετακομίσει στο Μαλιμπού του Λος Αντζελες στις ΗΠΑ, μαζί με τα παιδιά της Γουίλιαμ και Χάρι. Στο πλευρό της, η Νταϊάνα θα είχε τον τότε σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ, ο οποίος θα τη στήριζε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ, κυρίως ως παραγωγός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This