Σχεδόν 11,5 εκατ. εμβολιασμοί με Sputnik V στην Αργεντινή με 0,0007% παρενέργειες

Xρειάστηκε να εισαχθούν στα νοσοκομεία 75 περιστατικά σε συνολικά συνολικά 11.368.961 δόσεις του ρωσικού εμβολίου

Must Read

Το Υπουργείο Υγείας της Αργεντινής σε έκθεσή για τους εμβολιασμούς στη χώρα και συγκεκριμένα για το Sputnik V, αναφέρει ότι η συχνότητα εισαγωγών στα νοσοκομεία ατόμων που είχαν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο φθάνει το 0,66 ανά 100.000 εμβολιασθέντων.

Η τελευταία έκθεση του Υπουργείου αναφέρει ότι έως τις 31 Ιουλίου στην Αργεντινή είχαν γίνει συνολικά 11.368.961 δόσεις εμβολίου Sputnik-V. Ανεπιθύμητες ενέργειες, που υποθετικά σχετίζονται με τον εμβολιασμό, καταγράφηκαν σε 45.545 περιπτώσεις, εκ των οποίων με βάση την έκθεση του υπουργείου, χρειάσθηκε να εισαχθούν στα νοσοκομεία 75 περιστατικά, ποσοστό δηλαδή 0,0007% του συνολικού αριθμού των εμβολίων που έγιναν.

Οι πιο συχνές παρενέργειες που δήλωσαν οι εμβολιασθέντες με το εμβόλιο Sputnik-V ήταν, ο πονοκέφαλος, μυαλγία, υψηλός πυρετός και πόνος στο σημείο που έγινε η ένεση.

Στην έκθεση του υπουργείου αναφέρεται ότι, η πλειοψηφία των αναφορών για παρενέργειες συμπεριλήφθηκαν στη βάση δεδομένων στις αρχές της εμβολιαστικής καμπάνιας, γεγονός που ενδεχομένως να σχετίζεται με το αυξημένο ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό.

«Το Sputnik-V ήταν το πρώτο εμβόλιο, το οποίο άρχισε να χρησιμοποιείται στην Αργεντινή με την έναρξη της καμπάνιας στις 29 Δεκεμβρίου και μέχρι στιγμής είναι το πλέον σύνηθες εμβόλιο που χρησιμοποιείται», αναφέρεται ακόμα στην έκθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This