Εκβιάζει ο Σουλτάνος: Αν δεν μας δώσουν τα F-35, θα… ψωνίσουμε Su-57 από Ρωσία (video)

Must Read

Κανείς δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες ταυτόχρονα, όμως ο Ερντογάν φαίνεται να παίζει άνετα και με τους δύο… βαρκάρηδες…

Το παιχνίδι του εκβιασμού προς τον Τραμπ έχει αρχίσει εδώ και καιρό και φαίνεται πως πιάνει. Έτσι, ο Ερντογάν και από τη Ρωσία αλλά και από το δρόμο της επιστροφής έστειλε αλλεπάλληλα μηνύματα προς τους Αμερικανούς και τώρα περιμένει…

Στο τελευταίο από αυτά διαμήνυσε για ακόμα μια φορά πως αν οι ΗΠΑ δεν δώσουν στην Τουρκία τα F-35, τότε θα πάρει Su-57 ή Su-35 και θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από το ΝΑΤΟ.

 «Γιατί όχι;», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν σκέφτεται να πάρει ρωσικά μαχητικά. «Δεν ήρθαμε εδώ για το τίποτα. Αφού ενημερωθούμε για την οριστική απόφαση των ΗΠΑ (για τα F-35), θα κάνουμε τις κινήσεις μας (…). Η αγορά που μας επιτρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες μας είναι μεγάλη», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, που τον συνόδευαν στο ταξίδι του, μέσα στο αεροσκάφος με το οποίο επέστρεφε από τη Ρωσία.

«Η Τουρκία δεν είναι μια αγορά πώλησης των αεροπλάνων F-35, αλλά ένας από τους παραγωγούς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, που φαίνεται να μην έχει πιστέψει ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν τελικά τις κυρώσεις εναντίον της χώρας του και θα εμποδίσουν την παράδοση των αεροπλάνων της Lockheed Martin.

«Αν οι ΗΠΑ δεν μας τα παραδώσουν, σίγουρα θα εξετάσουμε τα αεροσκάφη SU-35 και SU-57 της Ρωσίας ως εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε.

Εξάλλου, οι δυο χώρες έχουν και διαστημική συνεργασία, με τους αξιωματούχους να λένε ότι θα ήθελαν να επεκταθεί και σε άλλους τομείς!

«Όπως γνωρίζετε, οι Τούρκοι δορυφόροι, που είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν εικόνες κάτω από ένα μέτρο,  «πέταξαν» στο διάστημα με τη βοήθεια της Ρωσίας. Δηλαδή, υπάρχουν ήδη μερικές μελέτες στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών μεταξύ των δύο κρατών. Τώρα, η προθυμία των δύο κρατών να μεταφέρουν τις κοινές προσπάθειές τους σε άλλους τομείς φαίνεται να αυξάνεται. Ελπίζω ότι αυτή η εξέλιξη θα μας φέρει σε πολύ καλά σημεία. Η Τουρκία θέλει να το πάει παρακάτω. Οποιαδήποτε συνεργασία της με τη Ρωσία στον τομέα αυτό θα είναι σίγουρα προς το συμφέρον και των δύο χωρών», δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος στην έκθεση MAKS 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This