Σκόπια: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας μετά την πυρκαγιά σε μονάδα Covid-19 με 14 νεκρούς

Από το γραφείο του Ζόραν Ζάεφ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η παραίτηση του Βένκο Φίλιπτσε γίνεται αποδεκτή ή όχι

Must Read

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Υγείας των Σκοπίων, Βένκο Φίλιπτσε με αφορμή την πυρκαγιά σε μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου στην πόλη Τέτοβο, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους.

Όπως δήλωσε, υπέβαλε στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ την παραίτησή του για λόγους ηθικής τάξης. «Ως γιατρός και υπουργός διαθέτω ακεραιότητα και για λόγους ηθικής τάξης υπέβαλα γραπτώς την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε ο Φίλιπτσε.

Ο Βένκο Φίλιπτσε, 44 ετών, ο οποίος είναι νευροχειρουργός είχε αναλάβει υπουργός Υγείας τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ τον περασμένο Μάιο εξελέγη και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) του οποίου ηγείται ο Ζόραν Ζάεφ.

Από το γραφείο του Ζόραν Ζάεφ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η παραίτηση του Βένκο Φίλιπτσε γίνεται αποδεκτή ή όχι.

skopia

Προηγουμένως παραιτήθηκαν ο υφυπουργός Υγείας των Σκοπίων και ο διοικητής του νοσοκομείου του Τετόβου, οι οποίοι προέρχονται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης σε λυόμενη προκατασκευασμένη μονάδα για ασθενείς με κορωνοϊό, στο νοσοκομείο στην πόλη Τέτοβο έχασαν τη ζωή τους 14 άνθρωποι. Οι 12 από αυτούς ήταν ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλευόταν στη μονάδα και δύο ήταν επισκέπτες, συγγενείς νοσηλευομένων.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This