Η έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για βοήθεια στο Αφγανιστάν και στις γυναίκες

Υπουργική σύνοδος στη Γενεύη, για να συγκεντρωθούν πάνω από 600 εκατ. δολάρια βοήθειας

Must Read

Επείγουσα έκκληση έκανε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για το Αφγανιστάν, στην έναρξη υπουργικής συνόδου στη Γενεύη, για να συγκεντρώσει πάνω από 600 εκατ. δολάρια βοήθειας, αλλά και να επαναβεβαιώσει τα δικαιώματα των Αφγανών που απειλούνται από τους Ταλιμπάν.

«Οι Ταλιμπάν χρειάζονται ένα σωσίβιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτό που είναι ίσως η πιο επικίνδυνη ώρα γι΄ αυτούς έπειτα από δεκαετίες πολέμου, πόνου και ανασφάλειας», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Σε μια οικονομία υπό κατάρρευση ήρθε να προστεθεί μια σοβαρή ξηρασία και η πανδημία της Covid-19», συνέχισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις χρειάζονται 606 εκατ. δολάρια μέχρι τα τέλη του έτους, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες 11 εκατ. Αφγανών. Από το ταμείο επείγουσας ανάγκης του ΟΗΕ θα παρακρατηθούν 20 εκ. δολάρια για αυτόν τον λόγο.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επέμεινε στην «ανάγκη να διασφαλιστεί η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών στο Αφγανιστάν, περιλαμβανομένης της πρόσβασης στην εκπαίδευση και σε άλλες βασικές υπηρεσίες. Ένα από τα θετικά σημεία στο Αφγανιστάν σήμερα είναι μια νέα γενιά μορφωμένων ηγετών και επιχειρηματιών που έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν θέλουν να είναι σίγουρες πως η πρόοδος που έχει επιτευχθεί δεν θα διαγραφεί, πως οι πόρτες δεν θα κλείσουν και πως η ελπίδα δεν θα σβήσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This