Πρόεδρος Ελ Σαλβαδόρ: «Όχι σε αποβολές, ευθανασία και γάμους ομοφυλοφίλων»

Must Read

Την οποιαδήποτε αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα επέτρεπε να γίνονται θεραπευτικές αποβολές ή γάμοι μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου απέκλεισε χθες ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε.

«Αποφάσισα, για να διαλυθεί κάθε αμφιβολία, να μην προταθεί ουδεμία αναθεώρηση άρθρων (σ.σ. του Συντάγματος) που αφορά στο δικαίωμα στη ζωή (από τη στιγμή της σύλληψης), στον γάμο (των ομοφυλοφίλων) ή στην ευθανασία», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους σε ανάρτηση του στο Facebook.

Ο κ. Μπουκέλε παρέλαβε την Πέμπτη το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος το οποίο καταρτίστηκε καθ’ υπόδειξή του από τον αντιπρόεδρό του, τον Φέλιξ Ουγιόα. Ο αρχηγός του κράτους αποφάσισε να απαλειφθεί από το κείμενο η αναφορά σε γάμους μεταξύ «συζύγων» και να προσδιοριστεί ο γάμος ως ένωση «άνδρα και γυναίκας», όπως προβλέπει ο ισχύων θεμελιώδης νόμος.

Ομοίως, απέρριψε το εδάφιο που αναγνωρίζει «το δικαίωμα στη ζωή τόσο του παιδιού που μέλλεται να γεννηθεί όσο και της εγκύου», διατύπωση που θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο προκειμένου να γίνονται αμβλώσεις εάν η ζωή της μητέρας διατρέχει κίνδυνο. Ο σαλβαδοριανός ποινικός κώδικας απαγορεύει την άμβλωση σε κάθε περίπτωση και προβλέπει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης ως και 8 ετών για αυτήν. Ωστόσο οι εισαγγελείς και οι δικαστές χαρακτηρίζουν συχνά την αποβολή – ακόμη κι αν γίνεται χωρίς πρόθεση – «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», κατηγορία που επισύρει ποινή ως και 50 ετών κάθειρξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This