Απεβίωσε ο βραβευμένος Ισπανός σκηνοθέτης Μάριο Κάμους

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών

Must Read

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Μάριο Κάμους, η ταινία «Η κυψέλη» του οποίου απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

Η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου της Ισπανίας, με ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι ο Κάμους πέθανε στο Σανταντέρ.

Ο Μάριο Καμούς, οι σημαντικότερες ταινίες του οποίου ήταν εμπνευσμένες από αριστουργήματα της λογοτεχνίας, έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν η «Κυψέλη», ταινία που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καμίλο Χοσέ Θέλα, κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο, το 1983.

Την επόμενη χρονιά, η ταινία «Τα αθώα θύματα» τιμήθηκε με Ειδική Μνεία της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. Οι δύο πρωταγωνιστές του, Φρανθίσκο Ραμπάλ και Αλφρέδο Λάντα, κέρδισαν από κοινού το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου.

Το 2011 ο Μάριο Καμούς έλαβε ένα τιμητικό βραβείο Γκόγια (αντίστοιχο των Όσκαρ για τον ισπανικό κινηματογράφο) για το σύνολο του έργου του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This