Η Κομισιόν δεν διαπραγματεύεται τη συμφωνία του Brexit

Must Read

Τη διεξαγωγή συναντήσεων εργασίας σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της ομάδας της Κομισιόν για το Brexit και αντιπροσωπείας των Βρετανών, της οποίας θα ηγείται ο προσωπικός απεσταλμένος του Μπόρις Τζόνσον, Ντέιβιντ Φροστ, επιβεβαίωσε σήμερα η Κομισιόν.

Νωρίτερα, το Λονδίνο είχε ανακοινώσει πως Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές θα έχουν συνομιλίες δύο φορές την εβδομάδα για την επανεπεξεργασία της συμφωνίας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, Μίνα Αντρέεβα, η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι η Συμφωνία Αποχώρησης (ΣΑ) δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση και πως αναμένει ακόμα, τις εξαγγελθείσες από τους Βρετανούς «συγκεκριμένες προτάσεις» σε σχέση με το backstop. Η ομάδα του Φροστ δεν κόμισε τέτοιες προτάσεις αυτή την εβδομάδα, ενώ η κυρία Αντρέεβα διαμήνυσε πως οι προτάσεις των Βρετανών θα πρέπει να είναι συμβατές με τη ΣΑ.

Η ΕΕ έχει ήδη ολοκληρώσει την προετοιμασία για μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία και όπως δήλωσε ο ίδιος ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, «σε κάθε περίπτωση, η ΕΕ θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντα των πολιτών της και των εταιρειών, αλλά και τις προϋποθέσεις για ειρήνη και σταθερότητα στη νήσο της Ιρλανδίας. Είναι το καθήκον και η ευθύνη μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This