Τζο Μπάιντεν: «Η Αμερική θα είναι το οπλοστάσιο των εμβολίων όλου του κόσμου»

Δωρεά 1,1 δισεκ. δόσεων εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες από τις ΗΠΑ

Must Read

Σε διαδικτυακή σύνοδο που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα διπλασιάσει τις δόσεις εμβολίων για την Covid-19 που υποσχέθηκε να δωρίσει σε φτωχές χώρες, φτάνοντάς τες στο 1,1 δισεκατομμύριο.

«Έδωσα την υπόσχεση και την τηρώ, ότι η Αμερική θα είναι το οπλοστάσιο των εμβολίων όλου του κόσμου, όπως ήταν το οπλοστάσιο της δημοκρατίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο, περιτριγυρισμένος από οθόνες.

«Για κάθε δόση εμβολίου που χορηγείται εντός των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον θα δωρίζει τρεις σε άλλες χώρες», διευκρίνισε ο Μπάιντεν.

Στη σύνοδο μετείχαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι πρόεδροι της Νότιας Αφρικής και της Ινδονησίας και πολλοί αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Εντός του έτους η Ουάσιγκτον θα συγκαλέσει μια υπουργική σύνοδο για να εξεταστεί «η συλλογική πρόοδός μας. Χρειαζόμαστε επίσης και οι άλλες χώρες με υψηλά εισοδήματα να κάνουν πράξη τις φιλόδοξες υποσχέσεις τους όσον αφορά τις δωρεές εμβολίων», τόνισε ο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν και θα μοιράσουν στις αναπτυσσόμενες χώρες 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την Covid-19, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των δόσεων που θα δωρίσουν στο 1,1 δισεκ.

Οι δύο εταιρείες, σε κοινή ανακοίνωσή τους, διευκρίνισαν ότι οι δόσεις αυτές παρασκευάζονται στις ΗΠΑ και θα μοιραστούν σε 92 αναπτυσσόμενες χώρες που θα υποδειχθούν από τον διεθνή μηχανισμό Covax και στα 55 μέλη της Αφρικανικής Ένωσης. Όλες οι δόσεις θα μοιραστούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2022.

Μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ έχουν δώσει περίπου 160 εκατομμύρια δόσεις σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This