Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής κατά Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου: «Αδιανόητο…»

«Προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης και απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή Ομογένεια»

Must Read

Με μια οργισμένη ανακοίνωση κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής επισημαίνει ότι «η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στα εγκαίνια (σ.σ. του ‘Τουρκικού σπιτιού’), παρουσία μάλιστα του Τατάρ, προκαλεί και δεν συνάδει με τα συμφέροντα, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και της Κύπρου».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «αδιανόητο» το να εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια εξέδρα με τον κατοχικό ηγέτη και τονίζει πως θεωρεί ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου «προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης και απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή Ομογένεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση για τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την 20η Ιουλίου του 1974, την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τα θλιβερά αποτελέσματα της οποίας συνεχίζει να βιώνει ο Ελληνισμός. Η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στα εγκαίνια, παρουσία μάλιστα του Τατάρ, προκαλεί και δεν συνάδει με τα συμφέροντα, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και της Κύπρου.

Για κάθε Ελληνοκύπριο, για κάθε Ομογενή που για 47 χρόνια αγωνίζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια εξέδρα με τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος με τις συνεχείς προκλητικές και εμπρηστικές του δηλώσεις υποσκάπτει οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής θεωρεί ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης και απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή Ομογένεια. Η Εκκλησία ήταν πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της μαρτυρικής νήσου και δεν είναι σώφρων να προκαλεί με τέτοιου είδους κινήσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο θρησκευτικός μας ηγέτης, οφείλει να εμψυχώνει το αγωνιστικό μας φρόνημα και να πρωτοστατεί στους αγώνες για τα δίκαια του Ελληνισμού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα για δεύτερη φορά η Ισμήνη Νταφοπούλου-Το φύλο του μωρού

Η πρώην Σταρ Ελλάς, Ισμήνη Νταφοπούλου έγινε μητέρα για δεύτερη φορά και το ανακοίνωσε η ίδια μέσα από τον...

More Articles Like This