ΗΠΑ: Χειροπέδες σε «μεγάλο κεφάλι» ρωσικής εταιρίας φυσικού αερίου

Must Read

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο Μαρκ Τζετφέι, αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας παραγωγής φυσικού αερίου Novatek, με κατηγορίες για για μυστικούς υπεράκτιους λογαριασμούς 93 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, ένα ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στο Φορτ Μάγιερς της πολιτείας Φλόριντα ενέκρινε ένα κατηγορητήριο, κατηγορώντας τον Τζετφέι, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην αναφερόμενη πολιτεία, για κατάχρηση οικονομικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει δύο διαβατήρια, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 2005 μέχρι το 2016, ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε μία συνωμοσία εξαπάτησης των Ηνωμένων Πολιτειών υποκρύπτοντας το γεγονός ότι ήταν ο ιδιοκτήτης και ήλεγχε σημαντικά υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία, ενώ δεν δήλωσε εισοδήματα εκατομμυρίων δολαρίων και δεν πλήρωσε φόρους γι’ αυτά.

Ξεκινώντας το 2005, ο Τζετφέι φέρεται να άνοιξε τους δύο πρώτους διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία για τη διατήρηση των περιουσιακών του στοιχείων, τα οποία σε μία χρονική στιγμή είχαν συνολική οικονομική αξία άνω των 93 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Novatek τον Ιούλιο του 2010.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This