Νέα κτηνωδία στα νησιά Φερόε: Σφαγιάστηκαν 52 δελφίνια

Must Read

Λίγες μόλις ημέρες μετά την μαζική σφαγή 1.428 δελφινιών για λόγους παράδοσης, μία νέα κτηνωδία σημειώθηκε την Τετάρτη στα Νησιά Φερόε αφού σφαγιάστηκαν ακόμη 52, προκαλώντας θλίψη και συνάμα οργή στην παγκόσμια κοινότητα.

Η σφαγή έγινε σε μια παραλία και τα άτυχα θηλαστικά που σφαγιάστηκαν «συμμετείχαν» σε ένα επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα. Το σχέδιο ήταν να καταγραφούν και να απελευθερωθούν. Ωστόσο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Νήσων «δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να πραγματοποιηθεί η καταγραφή και η σήμανση». Έτσι, αντί να αφήσουν τα δελφίνια να επιστρέψουν στον ωκεανό, τα σκότωσαν.

Η πράξη αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους ακτιβιστές. Μια ακτιβίστρια από την ομάδα προστασίας θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd, ανέφερε: «Προφανώς το τελευταίο κυνήγι δελφινιών και η κριτική που ακολούθησε δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους», αναφερόμενη και στην προηγούμενη μαζική εκτέλεση των 1.428 δελφινιών.

«Αρχικά επρόκειτο για ένα ερευνητικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου παρακολουθούσαν τα δελφίνια και την πορεία τους, αλλά επειδή δεν είχαν αρκετό κόσμο για να κάνουν την καταγραφή και τη σήμανση, αποφάσισαν να τα σκοτώσουν. Θα μπορούσαν να τα είχαν οδηγήσει στη θάλασσα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This