Ξεσηκωμός των Πυροσβεστών του Λος Άντζελες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Θα το πάνε μέχρι τέλους

Καταθέτουν αγωγή κατά της πόλης μέσω νομικής ομάδας η οποία περιλαμβάνει τον Robert Kennedy Jr.

Must Read

Εκατοντάδες πυροσβέστες του Λος Άντζελες αψηφούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και λαμβάνουν νομικά μέτρα κατά της πόλης. Ο αρχηγός τους λέει στο RT ότι δεν θα υποχωρήσουν – και προειδοποιεί ότι η πόλη μπορεί να χρειαστεί να απολύσει τους μισούς πυροσβέστες.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης, Έρικ Γκαρσέτι, έδωσε εντολή σε όλους τους εργαζόμενους στην πόλη, συμπεριλαμβανομένων των πυροσβεστών και αστυνομικών, να εμβολιαστούν έως τις 20 Οκτωβρίου ή να αντιμετωπίσουν την απόλυση.

Αλλά οι Firefighters 4 Freedom – μια απολιτική ομάδα – καταθέτει αγωγή εναντίον αυτής της εντολής και αγωνίζεται δημόσια για τα μέλη της.

Ο ιδρυτής και βετεράνος με εμπειρία 21 ετών Τζον Νοξ, μιλώντας στο RT.com, προειδοποιεί ότι θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε απολύσεις εκατοντάδων πυροσβεστών: «Είναι μια τεράστια ανησυχία για το κοινό και πρέπει να εξοργιστεί με αυτό που συμβαίνει. Δεν απομακρυνόμαστε από τις δουλειές μας, είμαστε εδώ για να μείνουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας. Εάν η πόλη πιέσει το ζήτημα, τότε θα πρέπει να απολύσει αυτά τα άτομα … αυτό είναι πάνω τους».

Υπάρχουν περίπου 3.500 πυροσβέστες στο Λος Άντζελες, με περισσότερους από 500 να είναι εγγεγραμμένοι στην ομάδα. Ο Νοξ πιστεύει ότι πάνω από τους μισούς – περίπου 1.800 – είναι είτε μη εμβολιασμένοι είτε απρόθυμοι να αποκαλύψουν την κατάστασή τους λόγω ανησυχιών απορρήτου.

Ένα από τα σημαντικότερα παράπονά τους είναι ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι πυροσβέστες έχουν δουλέψει διακινδυνεύοντας να κολλήσουν κορωνοϊό για να προστατεύσουν ζωές και περιουσίες. «Τους τελευταίους 19 μήνες χωρίς εμβόλιο και τίποτε άλλο, απλώς βγαίναμε έξω και κάναμε τη δουλειά μας», λέει ο Νοξ.

«Τώρα ποινικοποιούμαστε και μας λένε ότι θα απολυθούμε αν δεν το κάνουμε αυτό, ότι είμαστε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Γιατί δεν αποτελούσαμε κίνδυνο πριν; Δεν είναι εντάξει κάποιος να μου πει, ή σε κανέναν άλλον σε αυτήν τη χώρα, τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω με το σώμα μου».

Μέχρι στιγμής δύο πυροσβέστες του Λος Άντζελες έχουν πεθάνει λόγω Covid-19.

Ο Νοξ λέει ότι μέσα στους σταθμούς, οι πυροσβέστες δεν ρωτούν ο ένας τον άλλον για την κατάσταση του εμβολιασμού τους: «Ένα από τα ζητήματα που θέτουν είναι ότι το κοινό πρέπει να αισθάνεται ασφαλές, ότι έχουμε εμβολιαστεί. Λοιπόν, έχω το ίδιο δικαίωμα, είμαι πολίτης. Έχουμε αυτά τα πράγματα που ονομάζονται Πράξεις απορρήτου… όταν έρχομαι στο σπίτι τους αν καίγεται, δεν τους ρωτάω αν είναι άρρωστοι. Δεν υπάρχει καμία ερώτηση. Μπαίνω και κάνω τη δουλειά μου. Εάν νιώθω ανασφαλής, εξαρτάται από εμένα να μειώσω τον κίνδυνο, φοράμε προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό… έχουμε ρούχα που μας προστατεύουν και έχουμε αναπνευστήρες».

«Είτε είστε εμβολιασμένοι είτε μη εμβολιασμένοι δεν είναι θέμα για εμάς, εμείς εξακολουθούμε να ερχόμαστε και να κάνουμε τη δουλειά μας». Προσθέτοντας στο βάθος της αίσθησης του καθήκοντος, οι περισσότεροι πυροσβέστες βλέπουν τη δουλειά τους όχι μόνο ως δουλειά, αλλά ως λειτούργημα. Δεν θέλουν να σταματήσουν να υπηρετούν και έχουν δεσμευτεί να παρέχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Νοξ εξηγεί: «Οι άνθρωποι τηλεφωνούν στο 911, βγαίνουμε και τους βοηθάμε σε όποιες ανάγκες έχουν, είτε το σπίτι τους έχει πάρει φωτιά, αν υπάρχουν πυροβολισμοί, εάν έχουν πάθει καρδιακή προσβολή ή εάν έχει συμβεί τροχαίο ατύχημα».

«Εγώ και οι συνάδελφοί μου, ορκιστήκαμε όταν προσληφθήκαμε στο σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και στην πολιτεία της Καλιφόρνια να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τον κόσμο. Έδωσα αυτόν τον όρκο για να βοηθήσω τους πολίτες του Λος Άντζελες και μέχρι τώρα, τα τελευταία 21 χρόνια, το έκανα αυτό, όπως και όλοι οι άλλοι που ασχολούνται με το επάγγελμά μας. Το κάνουμε επειδή είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, για να βοηθάμε τους ανθρώπους, οπότε τώρα να μας λένε ότι αν δεν το κάνουμε αυτό στο σώμα μας θα απολυθούμε, είναι απλώς μια τρέλα».

Σύμφωνα με το Fighters 4 Freedom, δεν υπήρξε διαβούλευση σχετικά με την εισαγωγή της εντολής, η οποία απαιτεί από τους υπαλλήλους του Δήμου είτε να υποβάλουν αποδείξεις εμβολιασμού είτε εβδομαδιαίο αρνητικό τεστ. Νιώθουν ότι έχουν στοχοποιηθεί και κάποιοι τους απεικονίζουν ως αντιεμβολιαστές.

Ο Νοξ υποστηρίζει ότι πρόκειται για ελευθερία επιλογής και αλληλοσεβασμού: «Δεν έχει καμία σχέση στη ζωή μου, αν αυτή είναι η επιλογή που επέλεξες [για να μην είσαι εμβολιασμένος], δεν είναι δική μου υπόθεση. Δεν αλλάζει τη γνώμη μου για εσάς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έχουμε τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε σε πράγματα και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να έχουμε πολιτικό λόγο με αυτό. Δεν με νοιάζει αν είσαι εμβολιασμένος ή όχι».

Παρόμοιες ομάδες εκστρατειών υπάρχουν σε όλη την Αμερική: η αστυνομική δύναμη του Λος Άντζελες διαθέτει το Roll Call 4 Freedom, καθώς και άλλοι όπως οι Nurses 4 Freedom, 417 Freedom Fighters στο Μιζούρι και οι εργαζόμενοι στο Ohio’s HealthCare for Medical Freedom.

Η ομάδα Firefighters 4 Freedom σχεδιάζει να καταθέσει άμεσα την αγωγή της κατά της πόλης, μέσω της νομικής της ομάδας, η οποία περιλαμβάνει τον Robert Kennedy Jr.(γιος του Αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι και ανιψιός του προέδρου Τζον Κένεντι).

Η πόλη κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες για να διατηρήσει τους πολίτες της ασφαλείς εάν πολλοί από τους πυροσβέστες της αρνηθούν να εμβολιαστούν και καταλήξουν να απολυθούν. Η μητροπολιτική περιοχή του Λος Άντζελες έχει 13 εκατομμύρια ανθρώπους.

«Δεν πρόκειται να τα παρατήσω και να φύγω από την καριέρα μου, θα συνεχίσω να εμφανίζομαι για να δουλέψω μέχρι να με πάρουν με το ζόρι από εκεί ή να με αναγκάσουν με κάποιο τρόπο να φύγω. Αυτό (σ.σ. το εμβόλιο) δεν ήταν ποτέ προϋπόθεση της απασχόλησής μου. Είμαστε εδώ για τους πολίτες, είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε», τονίζει ο Νοξ.

Και καταλήγει: «Έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα στην κοινωνία και μου φαίνεται ότι έχουν δημιουργήσει διαχωρισμό μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. Δεν υπάρχει άλλη ιδεολογία σε αυτό εκτός από την ελευθερία επιλογής. Χάνουμε τις πολιτικές μας ελευθερίες με τεράστιο ρυθμό αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο προσαγωγές για τον περίεργο θάνατο 40χρονου στον Ασπρόπυργο

Δεν έχουν βρεθεί σημάδια από αιχμηρά αντικείμενα ή από όπλο, αλλά υπήρχαν μώλωπες

More Articles Like This