Αλεξάντρ Ντούγκιν: Αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη ρωσική Κριμαία, η Ρωσία θα αναγνωρίσει το ψευδοκράτος

Ο Ρώσος θεωρητικός και αναλυτής γεωπολιτικής ταράζει τα νερά!

Must Read

Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, ηγέτης του Διεθνούς Ευρασιατικού Κινήματος, με δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στο Σότσι, τη χαρακτήρισε ως «μεγάλης σημασίας για τη διαμόρφωση της Μέσης Ανατολής», ενώ έριξε τη… βόμβα ότι εάν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, η Ρωσία μπορεί επίσης να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος («Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» κατά τους Τούρκους).

«Ο Πούτιν παρακολουθεί προσεκτικά τη Γαλάζια Πατρίδα. Ο Ερντογάν θα πρέπει να εξηγήσει άμεσα τη σημασία της Γαλάζιας Πατρίδας στη Σύνοδο του Σότσι. Σε αυτήν την ιδέα, εάν εξηγήσει καλά τη θέση της ‘ΤΔΒΚ’ στον Πούτιν, ο Πούτιν μπορεί να το αποδεχτεί.  Δεν του αρέσουν τα παζάρια (σ.σ. του Ρώσου Προέδρου), αλλά συμβολικές ανταλλαγές συμβαίνουν. Εάν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος, η Ρωσία θα αναγνωρίσει επίσης την ‘ΤΔΒΚ ‘», είπε ο Ρώσος θεωρητικός σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα kibris postasi.

Και συνέχισε με γεωπολιτική ανάλυση λέγοντας ότι η Δύση καταρρέει: «Μετά την επαίσχυντη αποχώρηση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, ένας πολυπολικός κόσμος έχει πράγματι αναδυθεί. Αυτός είναι άλλος κόσμος τώρα. Εδώ δεν συγκρούεται πλέον η ανατολή και η δύση. Δεν υπάρχει πλέον κάτι σαν δυτικό στρατόπεδο, ή  σοσιαλιστικό στρατόπεδο. Τώρα υπάρχουν ανεξάρτητα κράτη. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν εκπροσωπούν αυτά τα ανεξάρτητα κράτη και η διαμόρφωση της Μέσης Ανατολής εξαρτάται από αυτούς τους δύο ηγέτες. Πώς θα διαμορφωθεί η Μέση Ανατολή; Εξαρτάται απόλυτα από αυτούς τώρα … Αυτή η περίοδος κατάρρευσης της Δύσης είναι το άνοιγμα σε έναν εντελώς νέο κόσμο και η αρχή ενός νέου κόσμου».

Όσο για τις ΗΠΑ; Ο Ντούγκιν λέει: «Η Αμερική έχει εγκαταλείψει τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και τώρα έχουν κάνει την Κίνα ως κύριο στόχο τους. Η Αμερική έχει αποσυρθεί τώρα από όλους τους τομείς και δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα σε μέρη όπως η Μέση Ανατολή, οι ισλαμικές χώρες, η Ευρασία και η Αφρική. Οι περιφερειακές χώρες θα λύσουν τα προβλήματα εδώ. Αυτές είναι οι χώρες του ανεξάρτητου, πολυπολικού κόσμου. Πρόκειται για χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This