DevilsTongue: Η Τουρκία μεταξύ των χωρών που πλήττονται από το προηγμένο ισραηλινό spyware

Must Read

Υπολογιστές στην Τουρκία ήταν μεταξύ εκείνων που μπήκαν στο στόχαστρο του προηγμένου κακόβουλου λογισμικού ισραηλινής εταιρείας τεχνολογιών χάκερ που ονομάζεται Candiru.

Μια μορφή spyware που ονομάζεται DevilsTongue βρέθηκε σε υπολογιστές σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET.

Το DevilsTongue διαδίδεται μέσω της κοινωνικής μηχανικής, εξαρτάται από τα ανθρώπινα λάθη για να κάνει τους χρήστες να κάνουν κλικ ή να μοιραστούν συνδέσμους φορτωμένους με κακόβουλο λογισμικό και θεωρείται ιδιαίτερα στοχευμένο, αναφέρει η έκθεση.

Ο κατάλογος των θυμάτων δεν είναι πλήρως γνωστός, αλλά η Τουρκία βρισκόταν σε εξέχουσα θέση μεταξύ των στόχων. Αναφορές γίνονται ακόμα για υπολογιστές στη Ρωσία, την Αλβανία, αλλά και στα παλαιστινιακά εδάφη. Ενώ δεν αποκαλύφθηκε ο αριθμός των υπολογιστών που επλήγησαν στην Τουρκία, οι ερευνητές της ESET δήλωσαν ότι μόνο 10 υπολογιστές στη μελέτη τους επηρεάστηκαν από το DevilsTongue.

Σύμφωνα με έκθεση του CitizenLab, το κακόβουλο λογισμικό DevilsTongue πωλείται σε τρίτους, οι οποίοι μπορούν να το καταχραστούν για να κατασκοπεύσουν διάφορα θύματα, συμπεριλαμβανομένων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιφρονούντων, δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This