Νέο τουρκικό παραλήρημα: «Σε 48 ώρες τα ελληνικά νησιά θα περάσουν στην Τουρκία» – «Κομπλεξική η Ελλάδα»

Ο Τσαβούσογλου λέει ότι «δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα», αλλά παρόλα αυτά, ασχολούνται με την Ελλάδα κάθε μέρα

Must Read

Συνέχεια στο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων δίνει η Τουρκία. Τόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όσο και ένας απόστρατος πρώην βουλευτής, επιτίθενται στην Ελλάδα, με τον μεν πρώτο να χαρακτηρίζει τη χώρα μας «κομπλεξική» και τον δεύτερο να λέει για την τουρκική μονάδα πεζοναυτών στην Φώκαια (σ.σ. βρίσκεται στα τουρκικά παράλια ανάμεσα σε Λέσβο και Χίο), ότι το πολύ σε 48 ώρες τα νησιά του Αιγαίου «θα περάσουν στον έλεγχο της Τουρκίας»!

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών με δηλώσεις του που μετέδωσε το TRT αναφέρεται στις διμερείς επαφές της Ελλάδας, τονίζοντας ότι μιλά συνεχώς για την Τουρκία και πως η Άγκυρα… δεν έχει χρόνο να τσακώνεται κάθε μέρα.

Μάλιστα ο Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία έκανε τέτοια βήματα στο πεδίο «με τα οποία δεν μπορούν (σ.σ. στην Ελλάδα) να ξεπεράσουν το κόμπλεξ»!

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Με τη σειρά του, ο απόστρατος και πρώην βουλευτής του CHP, Ντουρσούν Τσιτσέκ, ο οποίος υπηρέτησε και στη μονάδα πεζοναυτών στη Φώκαια, όπου βρίσκονται αποβατικές τουρκικές δυνάμεις, μίλησε για τα νησιά τα οποία εποφθαλμιά η Τουρκία.

«Η Ελλάδα στην ιστορία συνεχώς αναπτύχθηκε πάνω στα τουρκικά εδάφη, ως ένα κράτος-όργανο που συνεχώς χρησιμοποιούσαν οι ιμπεριαλιστές. Ως πεζοναύτης υπηρέτησα 31 χρόνια, με τα περισσότερα εξ αυτών στην Φώκαια. Η βασική αποστολή του αποβατικού στόλου της μονάδας εκεί, είναι αν η Ελλάδα κάνει στο Αιγαίο ένα νέο λάθος, να την κάνει να πληρώσει πολλαπλάσιο τίμημα, για αυτό στήθηκε η μονάδα. Και είναι μια στρατηγική μονάδα που παρακολουθεί την Ελλάδα. Σε 24 ώρες, αλλά όπως και να  έχει σε 48 ώρες, τα νησιά για τα οποία συζητάμε θα περάσουν στον έλεγχο της  Τουρκίας», είπε ο Τσιτσέκ όπως μετέφεραν τα tourkikanea.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This