«Βόμβα» στο Διαδίκτυο: Προσωπικά δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών του Facebook προς πώληση σε φόρουμ χάκερ!

Την ίδια ώρα, φέρεται να πωλούνται και τα... domain names του Facebook και του Instagram!

Must Read

Προς πώληση έχουν βγει τα δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook μέσω δημοφιλούς φόρουμ για χάκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα – βόμβα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων sputniknews.com!

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανακοίνωση για την πώλησή τους είχε δημοσιευτεί στο εν λόγω φόρουμ από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την συγκεκριμένη ανακοίνωση να αναφέρει πως είχε διαθέσιμα ονόματα, emails, αριθμούς τηλεφώνου, τοποθεσία και φύλο από 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook απ’ όλον τον πλανήτη.

Μάλιστα, υποψήφιος αγοραστής φέρεται να δηλώνει πως ενδιαφέρεται για την αγορά των δεδομένων ενός εκατομμυρίου χρηστών, με αντίτιμο 5.000 δολάρια. Αυτό σημαίνει πως, στην περίπτωση που οι τιμές «παίζουν» σε αυτό το επίπεδο, θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει όλα τα -προς πώληση- προσωπικά δεδομένα για «μόλις» 7,5 εκατομμύρια δολάρια!

«Νόμιμη εταιρεία»

Ο πωλητής, σε ανάρτησή του, ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί μια μεγάλη εταιρεία που εργάζεται για να πάρει δεδομένα από το Facebook. Προσθέτει επίσης πως η εταιρεία λειτουργεί για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια και έχει πάνω από 18.000 πελάτες και -φαίνεται να- υπογραμμίζει πως «είμαστε νόμιμη εταιρεία».

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται και η είδηση πως το Facebook και το Instagram έχουν αποσυρθεί από το Σύστημα Ονοματοδοσίας Διαδικτύου (DNS). Μάλιστα, τα ονόματα τομέα (domain names) του Facebook, του Instagram και του WhatsApp φέρεται να έχουν καταχωρηθεί προς… πώληση!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This