Αμερικανοί εκπαιδεύουν κρυφά τον στρατό της Ταϊβάν εδώ και έναν χρόνο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal!

Must Read

«Φωτιά» στην ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα βάζει η εφημερίδα «Wall Street Journal», υποστηρίζοντας σε σημερινό δημοσίευμά της πως «εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο» Αμερικανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν κρυφά τον στρατό της Ταϊβάν, με σκοπό να ενισχύσουν την άμυνα της νησιωτικής χώρας απέναντι στους γείτονες Κινέζους.

Ειδικότερα, επικαλούμενη επίσημες αλλά ανώνυμες αμερικανικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει πως περίπου 20 στρατιωτικοί των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, μαζί με μια ομάδα πεζοναυτών εκπαιδεύουν μικρές μονάδες του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού της Ταϊβάν.

«Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο αναφορικά με τις επιχειρήσεις, την ανάπτυξη ή συγκεκριμένη εκπαίδευση, αλλά θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η στήριξή μας στην Ταϊβάν και οι αμυντικοί δεσμοί μας (με το νησί) είναι αντίστοιχοι με την απειλή που συνιστά σήμερα η Κίνα», ανέφερε ο Τζον Σαπλ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. «Καλούμε το Πεκίνο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, όσον αφορά την ειρηνική επίλυση των διαφορών», μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, πρόσθεσε.

Επιβεβαιώνει περσινές πληροφορίες του ταϊβανέζικου Τύπου

Η «WSJ» φαίνεται να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί πέρσι τον Νοέμβριο στον Τύπο της Ταϊβάν. Τότε είχε αναφερθεί ότι έφτασαν στο νησί πεζοναύτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, για να εκπαιδεύσουν τον ταϊβανέζικο στρατό στις αμφίβιες επιχειρήσεις. Οι πληροφορίες αυτές, ωστόσο, είχαν διαψευστεί, τόσο από την Ουάσινγκτον, όσο και από την Ταϊπέι. Και οι δύο πλευρές υπενθύμισαν τότε ότι απλώς συνεργάζονται στον αμυντικό τομέα.

Ωστόσο, ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε πέρσι από τον αμερικανικό στρατό, έδειχνε Αμερικανούς στρατιώτες να συμμετέχουν στο πλευρό των Ταϊβανέζων, στη στρατιωτική άσκηση Balance Tamper στην Ταϊβάν.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This