Πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ συγκρούστηκε με «άγνωστο αντικείμενο» στην θάλασσα της Κίνας

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί το συμβάν στην θάλασσα της Κίνας

Must Read

11 ναυτικοί τραυματίστηκαν μετά από πρόσκρουση πυρηνικού υποβρυχίου των ΗΠΑ σε «άγνωστο» αντικείμενο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με το USNI News.

Το υποβρύχιο κατηγορίας Seawolf USS Connecticut (SSN-22) υπέστη σύγκρουση κατά την κατάδυση του στα διεθνή ύδατα στις 2 Οκτωβρίου και επιστρέφει στο λιμάνι του 7ου Στόλου των ΗΠΑ, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στόλου Ειρηνικού εχθές, ημέρα Πέμπτη.

«Το υποβρύχιο USS Connecticut (SSN-22) ταχείας επίθεσης κατηγορίας Seawolf προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου, ενώ επιχειρούσε σε διεθνή ύδατα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού. Η ασφάλεια του πληρώματος παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν υπάρχουν θανάσιμοι τραυματισμοί », δήλωσε ο καπετάνιος Μπιλ Κλίντον.
«Το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση. Η μονάδα και οι χώροι πυρηνικής πρόωσης του USS Connecticut δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί. Εκτιμάται η έκταση της ζημιάς στο υπόλοιπο υποβρύχιο. Το αμερικανικό ναυτικό δεν έχει ζητήσει βοήθεια. Το περιστατικό θα διερευνηθεί ».

Οι που 11 ναύτες τραυματίστηκαν στο περιστατικό έχουν μέτριους τραύματα. Το πυρηνικό υποβρύχιο κατευθύνεται τώρα στο Γκουάμ και αναμένεται να εισέλθει στο ναύσταθμο σήμερα, οπως είπε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Το περιστατικό είναι εξαιρετικά περίεργο, διότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο διαθέτει τα πλέον προηγμένα συστήματα πλοήγησης, παθητικό και ενεργητικό σόναρ που αποτρέπει οποιαδήποτε σύγκρουση, ειδικά με κάποιο στατικό αντικείμενο, όπως για παράδειγμα κάποιο υπερυψωμένο εμπόδιο στο βυθό.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις επιχειρούν σε μία θαλάσσια ζώνη η οποία διεκδικείται από την Κίνα. Και η ανησυχία είναι διάχυτη για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This