«Κόλαση επι Γης» για 6 εκ. ψυχές λόγω ολικού blackout!

Στο απόλυτο σκοτάδι έχει βυθιστεί ο Λίβανος, αλλά ουδείς ασχολείται!

Must Read

Δύο από τους μεγαλύτερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής του Λιβάνου αναγκάστηκαν να κλείσουν το Σάββατο λόγω έλλειψης καυσίμων, αφήνοντας τη χώρα που ήδη πλήττεται από την κρίση, στο απόλυτο σκοτάδι.

Η συσκότιση στη χώρα των σχεδόν έξι εκατομμυρίων αναμένεται να διαρκέσει για αρκετές ημέρες, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

«Το λιβανέζικο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σταμάτησε εντελώς σήμερα το μεσημέρι και είναι απίθανο να λειτουργήσει μέχρι την επόμενη Δευτέρα, ενδεχομένως και για αρκετές ημέρες», δήλωσε Λιβανέζος αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Οι αρχές θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματα πετρελαίου του στρατού, ώστε οι μονάδες παραγωγής ενέργειας να μπορέσουν να επαναλάβουν προσωρινά τη λειτουργία τους, αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν θα συμβεί σύντομα.

Οι πληγέντες σταθμοί παραγωγής ενέργειας Ντέιρ Αμάρ και Ζαχράνι παρείχαν το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας του Λιβάνου, σύμφωνα με την λιβανέζικη εταιρεία ηλεκτρισμού, Electricité Du Liban.

Οι εγκαταστάσεις έμειναν χωρίς καύσιμα επειδή η κυβέρνηση δεν είχε αποθέματα συναλλάγματος για να πληρώσει ξένους προμηθευτές ενέργειας! Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία που μετέφεραν πετρέλαιο και φυσικό αέριο αρνήθηκαν να προσδεθούν στον Λίβανο έως ότου οι πληρωμές για τις παραδόσεις τους γίνουν σε δολάρια ΗΠΑ.

Η λίβρα του Λιβάνου έχει βυθιστεί κατά 90% από το 2019, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει βαθύνει ακόμη περισσότερο λόγω του πολιτικού αδιεξόδου. Οι αντίπαλες πολιτικές «φατρίες» δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση στους 13 μήνες από τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η κατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ήταν ήδη τραγική στη χώρα πριν από το σημερινό μπλακάουτ, με τους κατοίκους να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για δύο ώρες την ημέρα.

Ορισμένοι κάτοικοι  χρησιμοποιούν ιδιωτικές γεννήτριες ντίζελ για να τροφοδοτήσουν τα σπίτια τους, αλλά λόγω έλλειψης καυσίμων η λειτουργία τους έχει γίνει «πολυτέλεια».

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές πάντως που μετά την τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, μιλούν για έναν υβριδικό, αόρατο πόλεμο με στόχο τον Λίβανο. Μιλάμε για μία χώρα στην γειτονιά μας, η οποία έχει μετατραπεί σε κόλαση και ουδείς ασχολείται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This