Περισσότεροι από 100 οι νεκροί και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στο Κονγκό

Must Read

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πνίγηκαν ή αγνοούνται στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετά το ναυάγιο ενός αυτοσχέδιου πλεούμενου στον ποταμό Κονγκό, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τοπικές αρχές.

Μέχρι χθες το βράδυ είχαν περισυλλεγεί συνολικά 51 πτώματα, διευκρίνισε τηλεφωνικώς ο Νέστορ Μαγκμπάντο, αναπληρωτής εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Μονγκάλα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των αγνοουμένων από το ναυάγιο υπολογίζεται σε 69 και ότι οι επιζήσαντες ανέρχονται σε 39.

Απουσία καταστάσεων με τα ονόματα των επιβατών, ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίστηκε, βάσει του αριθμού των ανθρώπων που εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να επιβιβαστούν στο αυτοσχέδιο αυτό πλεούμενο. Μια εξήγηση για το ναυάγιο αυτό θα μπορούσε να είναι «η υπερφόρτωση του πλεούμενου στην οποία ήρθαν να προστεθούν οι κακές καιρικές συνθήκες» μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον Μαγκμπάντο, οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν την Κινσάσα για το ναυάγιο ακριβώς μετά το γεγονός, «αλλά εκφράσαμε επιφυλάξεις όσον αφορά τον απολογισμό, καθώς χρειαζόταν χρόνος για να συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία». Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα για την περισυλλογή πτωμάτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αναγνωρίζοντας ότι οι ελπίδες να βρεθούν κι άλλοι επιζώντες «λιγοστεύουν μέρα τη μέρα». Στην επαρχία κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This