Κυριακή 9/5/2021

Ιράν: Πάντα θα λέμε “όχι” για συνομιλίες με την Αμερική

Το Ιράν θα απαντάει πάντα αρνητικά σε οποιαδήποτε πρόταση διμερών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε ανοιχτή συνεδρίαση του κουνοβουλίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ποτέ για να έχουμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και έχουν υπάρξει αρκετές προσφορές για συνομιλίες, αλλά η απάντησή μας θα είναι πάντα αρνητική».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να συναντηθεί με τους ηγέτες του Ιράν και να έχει διμερείς συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις μαζί τους για να τερματιστεί η διαμάχη ανάμεσα στις χώρες τους.

Τον περασμένο μήνα, ο Ροχανί δήλωσε ότι το Ιράν δεν θα έχει συνομιλίες με τις ΗΠΑ μέχρι η Ουάσινγκτον άρει όλες τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει εκ νέου στην Τεχεράνη μετά την περσινή αποχώρησή της από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το 2015.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν υπογράψει την συμφωνία αγωνίζονται να μειώσουν την όλο και μεγαλύτερη διαμάχη ανάμεσα στο Ιράν και την Αμερική και να σώσουν την συμφωνία προστατεύοντας την οικονομία της Τεχεράνης από τις κυρώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ