Αφγανιστάν: Νέο λουτρό αίματος σε σιιτικό τζαμί (video)

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα ακόμη «χτύπημα» του ISIS-K

Must Read

Τους 33 έχουν φτάσει, μέχρι στιγμής, οι νεκροί από την ισχυρή έκρηξη από επίθεση «καμικάζι» που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε σιιτικό τζαμί στην πόλη Κανταχάρ του Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια της προσευχής.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την έκρηξη τραυματίστηκαν, επίσης, τουλάχιστον 53 άτομα, ενώ επί τόπου κατέφθασαν ειδικές δυνάμεις των Ταλιμπάν, για να αποκλείσουν το σημείο, καθώς και κάτοικοι, οι οποίοι κλήθηκαν να προσφέρουν εθελοντικά αίμα για τους τραυματίες. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Καρί Σαΐντ Κόστι, δήλωσε ότι οι αρχές συγκεντρώνουν πληροφορίες για τη νέα αυτή έκρηξη, η οποία σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε σιιτικό τζαμί της Κουντούζ, που, τελικά, στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους. «Λυπούμαστε που πληροφορηθήκαμε ότι μια έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε ένα σιιτικό τζαμί (…) της πόλης Κανταχάρ, κατά την οποία συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

https://twitter.com/AfgFactChecks/status/1448939131619381253

O τελικός απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί

Φωτογραφίες και βίντεο που έχουν ληφθεί με κινητό και έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιογράφοι, δείχνει δεκάδες νεκρούς και τραυματίες πεσμένους ολόγυρα στο ματωμένο πάτωμα του τζαμιού. Ένας αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών δήλωσε ότι οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, το Μιρουάις και ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα ασθενοφόρα εξακολουθούν να μεταφέρουν εκεί θύματα της πολύνεκρης επίθεσης.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και όλοι, λίγο πολύ γνωρίζουν, πως πρόκειται για ένα ακόμη «χτύπημα» του ISIS-K.

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λωρίδα της Γάζας: Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις για ανακωχή – Προγραμματίστηκαν συναντήσεις

Την ώρα που ο φόβος για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας εντείνεται και ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ...

More Articles Like This