Μακελειό στο Αφγανιστάν: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο τέμενος

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 100 και οι τραυματίες τους 200

Must Read

Κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος του Αφγανιστάν, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K).

Το παραπάνω γνωστοποιήθηκε από ανακοίνωση που εξέδωσε το «πρακτορείο» προπαγάνδας των τζιχαντιστών «Amaq» και αναρτήθηκε στο Telegram, για να γίνει, κατόπιν, viral, στα social media.

https://twitter.com/qadir_sediqi/status/1446509983231877133

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν, η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση επιβεβαιώνει πως ένας από τους καμικάζι της «πυροδότησε το γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε εν μέσω του πλήθους» των σιιτών μουσουλμάνων πιστών, που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος. Σε μια δεύτερη ανάρτηση, η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει πως «ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας μουσουλμάνος Ουϊγούρος», μια μειονότητα που οι «Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδιώξουν» από το Αφγανιστάν.

Η πλέον αιματηρή έκρηξη στη χώρα, από τότε που αποχώρησαν τα αμερικανικά στρατεύματα, σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στην επαρχία Κουντούζ, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι. Την ίδια ώρα, αδιευκρίνιστος παραμένει και ο αριθμός των τραυματιών, καθώς υπάρχουν πηγές που μιλούν για έως και 100 νεκρούς και 200 τραυματίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Iran International.

https://twitter.com/newsistaan/status/1446422505959276546

H αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και τραυματίες, ενώ, νωρίτερα, νοσοκομειακές πηγές -τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο- ανέφεραν πως τα θύματα ξεπερνούν τα 50.

«Έχουμε δεχθεί πάνω από 90 τραυματίες και πάνω από 15 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός θα αλλάξει. Εξακολουθούμε να παραλαμβάνουμε περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εργαζόμενος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ενώ επιχειρηματίας της περιοχής που έσπευσε στο περιφερειακό νοσοκομείο της Κουντούζ, για να δει εάν οι γιατροί χρειάζονται αίμα, είπε στο AFP: «Είδα πάνω από 40 πτώματα. Τα ασθενοφόρα πήγαιναν πίσω στο σημείο της έκρηξης για να μεταφέρουν τους νεκρούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This