Στα πρώτα θέματα του Anadolu η αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη το Νοέμβριο

Δεν τους ενοχλεί καθόλου...

Must Read

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του έχει σε περίοπτη θέση στα πρώτα θέματά του, τη μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη των ΗΠΑ που έχει γίνει ποτέ στον Έβρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο.

Οι ΗΠΑ αποδίδουν σημασία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς φέρεται να θέλουν να ενισχύσουν το ΝΑΤΟ, τις αμερικανικές δυνάμεις στα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Τούρκοι και προσθέτουν ότι η αυξημένη παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη, μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στη Ρωσία (σ.σ. ενώ στην Άγκυρα…).

«Η μεγαλύτερη στρατιωτική αποστολή από τις ΗΠΑ στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα φτάσει τον Νοέμβριο για στρατιωτική άσκηση … Ένας μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), αρμάτων μάχης, εκτοξευτήρων και πυροβόλων όπλων, αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης στρατιωτικής αποστολής πρωτοφανούς κλίμακας», αναφέρει το Anadolu επικαλούμενο ελληνικά ΜΜΕ.

Η ανάπτυξη θα είναι μέρος στρατιωτικής άσκησης που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Το πολεμικό πλοίο USNS Yumma της κλάσης Spearhead θα μεταφέρει το φορτίο.

«Πολλά στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμός θα φτάσουν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων τύπου Romeo, Sikorsky και Chinook, καθώς και άρματα μάχης M1 Abrams ως μέρος της αποστολής», γράφει ακόμα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων και αναφέρει μάλιστα πως ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ είχε δηλώσει ότι ένας αριθμός-ρεκόρ αεροσκαφών και ελικοπτέρων θα φτάσει στην Αλεξανδρούπολη τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This