Κυριακή 16/5/2021

Βρετανία: Αμετακίνητοι για το Brexit οι «αντάρτες» βουλευτές των Τόρις

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Μπόρις Τζόνσον σήμερα με κάποιους από τους αντάρτες βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν την κυβέρνηση στη σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο της νομοθετικής πρότασης που θα εμποδίζει την αποχώρηση στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία.

Οι «αποστάτες» δεν άλλαξαν τη στάση τους και είχαν μεγάλες δόσεις δυσπιστίας απέναντι στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομίας Ντέιβιντ Γκοκ και Φίλιπ Χάμοντ, καθώς και αρκετοί βουλευτές, οι οποίοι εξέφρασαν αμφιβολίες για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ και δυσπιστία για το εάν η κυβέρνηση θα τηρήσει την ημερομηνία των γενικών εκλογών.

«Δεν έλαβαν πειστικές εξηγήσεις»

Όπως ανέφεραν τα βρετανικά μέσα, οι Συντηρητικοί βουλευτές έφυγαν από τη συνάντηση χωρίς να λάβουν «πειστικές εξηγήσεις» για το πώς μία συμφωνία με την ΕΕ μπορεί να εγκριθεί πριν από τις 31 Οκτωβρίου και γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο στο backstop.

Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο Μπόρις Τζόνσον, όσο και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Μάικλ Γκόουβ δήλωσαν ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι νεκρή, εάν περάσει από την Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο των βουλευτών της αντιπολίτευσης και προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους αντάρτες βουλευτές ότι μία συμφωνία με την ΕΕ είναι εφικτή, ωστόσο δεν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ