Τέταρτη δόση εμβολίου! Tα CDC… ανοίγουν το «παράθυρο»

Στις πόσες... μηδενίζει το κοντέρ;

Must Read

Άτομα με ορισμένες παθήσεις υγείας που τους καθιστούν μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένους μπορεί να λάβουν και τέταρτη δόση εμβολίου mRNA κατά της Covid-19, σύμφωνα με ενημερωμένες οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Τα CDC ενέκριναν μια τρίτη δόση για ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα 18 ετών και άνω τον Αύγουστο. Είπαν ότι μια τρίτη δόση, αντί για αναμνηστική – τα CDC κάνουν ξεκάθαρη διάκριση μεταξύ των δύο – ήταν απαραίτητη επειδή οι ανοσοκατεσταλμένοι μπορεί να μην είχαν πλήρη ανοσοαπόκριση από τις δύο πρώτες δόσεις.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins αυτό το καλοκαίρι έδειξε ότι τα εμβολιασμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα είχαν 485 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο ή να πεθάνουν από Covid-19 σε σύγκριση με τα περισσότερα εμβολιασμένα άτομα.

Σε μικρές μελέτες, σύμφωνα με τα CDC, οι πλήρως εμβολιασμένοι ανοσοκατεσταλμένοι αντιπροσώπευαν περίπου το 44% των περιπτώσεων που απαιτούσαν νοσηλεία. Τα άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα είναι επίσης πιο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό σε άτομα που είχαν στενή επαφή μαζί τους.

Μια τέταρτη δόση θα γινόταν τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της τρίτης δόσης του εμβολίου mRNA. Αυτή τη στιγμή, τα CDC δεν έχουν κάνει σύσταση για την τέταρτη δόση και υποστηρίζουν: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να μιλήσουν με τους γιατρούς τους για να καθορίσουν εάν είναι απαραίτητο».

Στα άτομα μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα περιλαμβάνονται εκείνα που βρίσκονται σε ενεργό θεραπεία καρκίνου για καρκίνο του αίματος ή για όγκους, ορισμένους λήπτες μεταμόσχευσης οργάνων και βλαστοκυττάρων, άτομα με προχωρημένο ή μη θεραπευμένο HIV και εκείνους που λαμβάνουν υψηλή δόση κορτικοστεροειδών ή άλλων φαρμάκων που μπορούν να καταστείλουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Τα CDC εκτιμούν ότι περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στις ΗΠΑ, ή περίπου το 2% του πληθυσμού, εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμάζεται για 4η δόση εμβολιασμού το Ισραήλ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This