Βασίλισσα Ελισάβετ: Έντονες φήμες ότι είναι βαριά άρρωστη – Σε συναγερμό το παλάτι

Παρά τη γρήγορη επάνοδό της στις δημόσιες εμφανίσεις, μετά τον θάνατο του Φιλίππου, οπωσδήποτε η απώλειά του τής έχει στοιχίσει

Must Read

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ το τελευταίο διάστημα, με σχετικά δημοσιεύματα να περιγράφουν ότι στους βασιλικούς κύκλους επικρατεί πανικός.

«Η αλήθεια είναι πολύ χειρότερη απ’ ό,τι νομίζουμε», αναφέρει άρθρο της γερμανικής «Bild», η οποία επικαλείται πηγές του αμερικανικού «US Weekly», υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ εξελίσσεται αρνητικά. «Στους βασιλικούς κύκλους και στο παλάτι επικρατεί κλίμα μεγάλης ανησυχίας», λέει πηγή του παλατιού θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση. «Όσο άφθαρτη κι αν φαίνεται, η βασίλισσα, είναι άνθρωπος», λέει χαρακτηριστικά.

«Η 95χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ εκπληρώνει τέλεια τον ρόλο της “σιδερένιας” μονάρχη εδώ και δεκαετίες. Ως η μακροβιότερη επικεφαλής της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, κάθε κρίση, όσο σοβαρή κι αν είναι, φαίνεται να την ξεπερνάει. Ακόμη και μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, πρίγκιπα Φιλίππου, χρειάστηκαν μόνο λίγες ημέρες για να επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα», υποστηρίζει η «Bild».

Τα τελευταία 24ωρα, ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της, λόγω της πρόσφατης νοσηλείας της, η οποία συνοδεύτηκε από ακύρωση πολλών προγραμματισμένων ταξιδιών της. Η Βασίλισσα Ελισάβετ αυτή τη στιγμή εργάζεται από το κάστρο του Ουίνδσορ, ύστερα από την σύσταση των ιατρών της ότι χρειάζεται ξεκούραση. Η ίδια πάντως ήταν απρόθυμη να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία, παρά το γεγονός ότι, την ίδια εβδομάδα, αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συμμετοχή της στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα στη Γλασκόβη, αφότου νοσηλεύτηκε για μία ημέρα οπότε και υποβλήθηκε σε προληπτικές εξετάσεις.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει κάνει συνολικά 19 δημόσιες εμφανίσεις. Μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, προφανώς ήθελε να επιστρέψει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Όπως αποκαλύπτει, ωστόσο, ένας από τους γνώστες του παλατιού στη γερμανική εφημερίδα «όλοι μας εκπλαγήκαμε που, πολύ γρήγορα μετά το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, επέμεινε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις».

Αλλά δεν είναι μόνο οι πολλές δημόσιες εμφανίσεις. Η οδυνηρή απώλεια του συζύγου της  φαίνεται να προβληματίζει την Βρετανίδα μονάρχη. Η οικογένεια και οι φίλοι παρατήρησαν ότι η κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ «έχει επιδεινωθεί μετά τον θάνατο του Φίλιππου», είπε μία από τις πηγές στη γερμανική εφημερίδα.

Περισσότερες υποχρεώσεις για τον Κάρολο

Λέγεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν αρκετές συναντήσεις με όλο το προσωπικό της Αυτού Μεγαλειότητας, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών γραμματέων και των αρχηγών του πρωτοκόλλου. Αυτό έγινε γιατί «έπρεπε να επαναπρογραμματίσουμε δεκάδες ραντεβού», εξηγεί η πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα. «Από εδώ και στο εξής, ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα έχουν σαφώς περισσότερες υποχρεώσεις. Αλλά το ίδιο θα κάνουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον. Ωστόσο, η βασίλισσα επέμεινε ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ. Η Βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να είπε: “Η Κέιτ έχει αρκετά να κάνει ως μητέρα”. Αυτό δείχνει πόσο ευγενική είναι η ηλικιωμένη Βασίλισσα», προσθέτει η ίδια πηγή.

«Μια νέα εποχή ανατέλλει στον Οίκο των Ουίνδσορ, η εποχή της Βασίλισσας φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της. Η μετάβαση είναι ρευστή, κάτι που είναι καλό για τη μοναρχία. Ακόμα κι αν η Βασίλισσα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη, πρέπει οπωσδήποτε να προετοιμαστεί για τη διαδοχή της στο θρόνο», καταλήγει η πηγή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This