Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Τουρκία και ΗΠΑ θα σχηματίσουν ομάδα εργασίας για PKK, FETO και S-400

Διάψευση από το τουρκικό ΥΠΑΜ για S-400 και Ιντσιρλίκ

Must Read

«Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σχηματίσουν ομάδα εργασίας για να αντιμετωπίσουν ζητήματα όπως τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400 και η υποστήριξη των ΗΠΑ στο YPG και το FETÖ», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι η ιδέα μιας κοινής ομάδας ήταν της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού του κοινοβουλίου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε: «Οι επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε εξέλιξη. Η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα».

«Η συνεργασία των ΗΠΑ με το PKK/YPG και η στάση απέναντι στους S-400 και η παρουσία της FETÖ στις ΗΠΑ δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμμαχίας», σημείωσε ο Τσαβούσογλου επικρίνοντας κιόλας της ΗΠΑ.

«Θα σχηματίσουμε μια ομάδα εργασίας που θα συζητήσει όλα αυτά τα θέματα. Μια τέτοια ιδέα είχε πέσει από την Άγκυρα στο παρελθόν, αλλά η τελευταία προσφορά έγινε από την κυβέρνηση Μπάιντεν», πρόσθεσε.

«Ως η δεύτερη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ, συνεχίζουμε να δίνουμε την υποστήριξή μας στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των εθνικών μας συμφερόντων», είπε ο Τούρκος, αναφερόμενος στις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας. Και εξήγησε: «Οι δεσμοί μας με τη Ρωσία συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Έχουμε βέβαια κάποιες διαφορές απόψεων. Το θέμα της Ουκρανίας είναι ένα από αυτά. Όμως, είμαστε σε επαφή με πολλές περιοχές από τη Συρία και το Μαυροβούνιο».

Διάψευση από το τουρκικό ΥΠΑΜ για S-400 και Ιντσιρλίκ

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διέψευσε αναφορές ότι μεταφέρει τους S-400 στη βάση Ιντσιρλίκ όπου βρίσκονται τα στρατεύματα των ΗΠΑ, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Χθες δημιουργήθηκε μια τεράστια αναστάτωση μετά από πληροφορίες ότι η Άγκυρα πάει το ρωσικό σύστημα κοντά στην αμερικανο-νατοϊκή βάση, κάτι που θα σήμαινε ευθεία απειλή για τις ΗΠΑ και τη Συμμαχία.

«Οι δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς αναληθείς», φέρεται να είπε η πηγή του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This