Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος διόρισε γυναίκα στην ηγεσία της κυβέρνησης της Αγίας Έδρας!

Η 52χρονη Ιταλίδα μοναχή θα είναι υπεύθυνη για την εποπτεία των διοικητικών επιχειρήσεων, κυρίως στα μουσεία, το ταχυδρομείο και την αστυνομία του Βατικανού

Must Read

Για πρώτα φορά στα χρονικά μια γυναίκα αναρριχείται στο Νο2 της κατάταξης στην ηγεσία του Βατικανού, με τον Πάπα Φραγκίσκο να διορίζει την Φραγκισκανή αδελφή Ραφαέλα Πετρίνι ως γενική γραμματέα της κυβέρνησης της Αγίας Έδρας!

Η 52χρονη Ιταλίδα μοναχή, η οποία γίνεται έτσι η πλέον υψηλόβαθμη γυναίκα στο πιο μικρό κράτος του κόσμου, θα είναι στο εξής υπεύθυνη για την εποπτεία των διοικητικών επιχειρήσεων, κυρίως στα μουσεία, το ταχυδρομείο και την αστυνομία του Βατικανού, με τον Πάπα Φραγκίσκο να επιμένει, κατ’ αυτόν τον τρόπο, στη βούλησή του να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισότητα των δύο φύλων στην Καθολική Εκκλησία.

Ο διορισμός της Πετρίνι, που έχει πτυχίο από το αναγνωρισμένου κύρους ιταλικό οικονομικό Πανεπιστήμιο Luiss, σηματοδοτεί την τελευταία, χρονικά, προσπάθεια του Πάπα να τηρήσει την υπόσχεση για τη βελτίωση της ισορροπίας των φύλων που έδωσε πριν από χρόνια, η οποία, όμως, σύμφωνα με γυναικείες οργανώσεις, υλοποιείται με μεγάλη βραδύτητα.

Επιθυμία του οι γυναίκες να παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στην Καθολική Εκκλησία

Ο Φραγκίσκος, 84 ετών, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει οι γυναίκες να παίζουν πιο σημαντικό ρόλο στην Καθολική Εκκλησία. Τον περασμένο Ιανουάριο, μάλιστα, ο Πάπας τροποποίησε τον νόμο, ούτως ώστε να επιτρέπει στις γυναίκες να υπηρετούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, χωρίς να πει, εντούτοις, ότι αυτή η αλλαγή μπορεί μια μέρα να ανοίξει την πόρτα σε γυναίκες ιερείς.

Τον ακόλουθο Φεβρουάριο, ο Πάπας όρισε μια γυναίκα ως υπογραμματέα της συνόδου των επίσκοπων, την πρώτη που καταλαμβάνει αυτή τη θέση με δικαίωμα ψήφου σε ένα όργανο που μελετά τα μεγάλα ζητήματα του δόγματος. Σε ανύποπτο χρόνο, εξάλλου, έχει πει ότι «δεν βλέπει τον λόγο γιατί μια γυναίκα δεν θα πρέπει να κατέχει μια κορυφαία θέση, εκτός από εκείνες που, για δογματικούς λόγους, είναι ανοιχτές μόνο σε χειροτονημένους ιερείς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This