Μυστήριο με τον νεκρό Ρώσο διπλωμάτη έξω από τη ρωσική Πρεσβεία στο Βερολίνο

Σύμφωνα με το Spiegel, οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας πίστευαν ότι ο νεκρός άνδρας ήταν μυστικός πράκτορας της FSB

Must Read

Ένας Ρώσος διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός προ ημερών έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, ο άνδρας φέρεται να έπεσε από ένα παράθυρο στον επάνω όροφο του κτηρίου στις 19 Οκτωβρίου.

Το γερμανικό περιοδικό είπε ότι ο νεκρός ήταν ένας 35χρονος γραμματέας που εργαζόταν στην Πρεσβεία και ήταν διαπιστευμένος από το καλοκαίρι του 2019.

Η Πρεσβεία της Ρωσίας στη Γερμανία εξέδωσε μια σύντομη δήλωση ως απάντηση στο ρεπορτάζ, λέγοντας ότι «δεν θα σχολιάσει αυτό το τραγικό γεγονός για ηθικούς λόγους».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η ρωσική Πρεσβεία δεν συμφώνησε να διεξαχθεί η νεκροψία στη Γερμανία και το πτώμα μεταφέρθηκε στη Ρωσία. «Οι γερμανικές αρχές δεν μπόρεσαν να διερευνήσουν το περιστατικό λόγω της διπλωματικής ιδιότητας του νεκρού», έγραψε το Der Spiegel.

Το περιοδικό αναφέρει ακόμα πως οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας πίστευαν ότι ο νεκρός άνδρας ήταν μυστικός πράκτορας της ρωσικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (FSB).

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι γνώριζε για τον θάνατο του υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων.

«Μπορώ να σας πω ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για το περιστατικό. Σας ζητώ να καταλάβετε ότι δεν μπορώ να παράσχω λεπτομέρειες για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων του θανόντος και των συγγενών του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Κρίστοφερ Μπέργκερ.

*φωτό: https://www.facebook.com/RusBotschaft

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This