Με τη βοήθεια των Αλβανών ρίχνει την κυβέρνηση Ζάεφ η σκοπιανή αντιπολίτευση

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE λέει ότι είναι ένας «κοινός αγώνας για τον λαό της Μακεδονίας»... σκέτο.

Must Read

Τη Δευτέρα αναμένεται η παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ και της κυβέρνησής του από την πρωθυπουργία των Σκοπίων, όπως είπε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης εθνικιστικού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος σε όλες τις δηλώσεις του αναφέρεται σε σκέτη «Μακεδονία», ξεχνώντας το Βόρεια.

Μετά τη βαριά ήττα του SDSM (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο Ζάεφ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί και πως δεν θέλει να μπει η χώρα σε διαδικασία εκλογών.

Και αυτό φαίνεται πως θα συμβεί, καθώς η αντιπολίτευση εξασφάλισε την πλειοψηφία για να ρίξει την κυβέρνηση.  Ο Μίτσκοσκι δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του, μαζί με το κόμμα «Levica» (Αριστερά) και τα αλβανικά κόμματα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA», εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 61 βουλευτών (από τις 120 έδρες της σκοπιανής Βουλής) η οποία, όπως είπε, «εγγυάται πως αυτή η κυβέρνηση υπό το SDSM ανήκει στο παρελθόν».

Η νέα αυτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα κερδηθεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση του μικρού αλβανικού κόμματος «BESA» που έχει τέσσερις βουλευτές. «Πρόκειται για έναν συνασπισμό κατά του εγκλήματος και της κυβερνητικής διαφθοράς, ενάντια στις προδομένες ελπίδες, ένα μπλοκ για την πρόοδο και ένα νέο μέλλον», σχολίασε ο αρχηγός του VMRO-DPMNE (τα αρχικά του βγαίνουν από το: Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα).

«Το προσεχές διάστημα θα προσπαθήσω να σχηματίσω νέα κυβέρνηση, εφόσον, δημιουργηθούν οι συνθήκες και υπάρξουν εγγυήσεις για μία σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, η μόνη λύση για τη χώρα είναι η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Μίτσκοσκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This