Μπλόκο αμερικανικού δικαστηρίου στην απόφαση Μπάιντεν για εμβολιασμό στις επιχειρήσεις

Υπάρχουν δυνητικά «σοβαρά νομοθετικά και συνταγματικά» ζητήματα, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου στη Νέα Ορλεάνη

Must Read

Ένα ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ «πάγωσε» την εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με την οποία όλες οι επιχειρήσεις με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους (τουλάχιστον 80 εκατ. Αμερικανοί) θα πρέπει να απαιτούν εμβολιασμούς κατά της COVID-19, ή εβδομαδιαία τεστ.

Υπάρχουν δυνητικά «σοβαρά νομοθετικά και συνταγματικά» ζητήματα με την εντολή του Μπάιντεν, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ που εδρεύει στη Νέα Ορλεάνη. Η επιτροπή των δικαστών δήλωσε ότι «η εντολή μένει εν αναμονή περαιτέρω δράσης από αυτό το δικαστήριο».

Το Τέξας, η Λουιζιάνα, το Μισισίπι, η Νότια Καρολίνα και η Γιούτα είναι μεταξύ των Πολιτειών που αμφισβητούν τη νομιμότητα της ομοσπονδιακής εντολής εμβολιασμού, η οποία έχει προκαλέσει σάλο στους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς σε όλη τη χώρα, με περισσότερες από τις μισές Πολιτείες των ΗΠΑ να καταθέτουν ή να προσχωρούν σε αγωγές.

«Αυτή η εντολή είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παράλογη», ανέφερε μια μήνυση που κατατέθηκε από το Μισούρι και 10 άλλες πολιτείες στο Εφετείο των ΗΠΑ.

Το μέτρο αρχικά αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This