Πάλι διώκει τον γνωστό συγγραφέα Ορχάν Παμούκ το καθεστώς Ερντογάν

Για προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ και της τουρκικής σημαίας

Must Read

Το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει τις διώξεις στον γνωστό συγγραφέα Ορχάν Παμούκ, με αφορμή το βιβλίο του, «Νύχτες Πανούκλας» και τον κατηγορεί, για ακόμη μια φορά, για προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ και της τουρκικής σημαίας.

Η είδηση «έπαιξε» αμέσως στα Μέσα της γειτονικής χώρας, αλλά και στα social media. Αξίζει να σημειωθεί ότι προφανώς ο Παμούκ πληρώνει την κριτική του στην κυβέρνηση Ερντογάν και στον ίδιο τον σουλτάνο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της συνέντευξης που έδωσε τον Ιούλιο του 2020 στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle. Και επιτέθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν για την απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Μάλιστα μόλις πριν ένα χρόνο, σε εκείνη τη συνέντευξη, δήλωνε πως αυτή η ενέργεια «αντιτίθεται στην υπερηφάνεια του τουρκικού λαού και του σχεδίου του Κεμάλ Ατατούρκ», για προσβολή του οποίου τον κατηγορούν σήμερα.

«Το 1934 ο ιδρυτής της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ μετέτρεψε την Αγία Σοφία από τζαμί σε μουσείο. Γιατί το έκανε αυτό; Επειδή ήθελε να πει στους σύγχρονους του και ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο ότι αυτή αποτελούσε τον μεγαλύτερο ναό των Χριστιανών Ορθόδοξων και ένα αριστούργημα της αρχιτεκτονικής. Τώρα θέλω να το μετατρέψω σε μουσείο για να πω στον υπόλοιπο κόσμο ότι εμείς οι Τούρκοι είμαστε κοσμικοί και ότι αποτελούμε κομμάτι της ευρύτερης κουλτούρας και πολιτισμού της Ευρώπης. Αυτή ήταν η απόφαση την οποία πήρε. Τώρα το αναιρούν. Αυτό απλώς δείχνει στον υπόλοιπο κόσμο εμείς οι Τούρκοι ότι δε σεβόμαστε πια τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους του Κεμάλ Ατατούρκ. Θέλουμε να είμαστε λαϊκιστές, να παίξουμε με το λαϊκό Ισλάμ και να δείξουμε στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη Δύση», είχε δηλώσει ο Ορχάν Παμούκ.

https://twitter.com/expresshabernet/status/1457727740413624331

*πηγή φωτογραφίας facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This