Η Τουρκία κόβει από τους λογαριασμούς ρεύματος την εισφορά στην κρατική ραδιοτηλεόραση

Δύο περικοπές εισφορών από τους λογαριασμούς ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Must Read

Σε μια κίνηση περισσότερο εντυπώσεων και λιγότερο ουσίας, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να αφαιρέσει δύο τέλη από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών, για να βοηθήσει τα νοικοκυριά να ξοδεύουν λιγότερα για ρεύμα ετησίως.

Δύο πάγιες πληρωμές, η μία είναι η μετοχή της TRT (κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας) και η άλλη το Ταμείο Ενέργειας, θα καταργηθούν από τους λογαριασμούς, όπως ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η κίνηση αυτή σημαίνει ουσιαστικά μείωση περίπου 2,7% στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι καταναλωτές πληρώνουν επί του παρόντος εισφορά 2%για το TRT και άλλο 0,7%για το Ταμείο Ενέργειας.

Με την κατάργηση αυτών των πάγιων πληρωμών, οι δαπάνες των νοικοκυριών για λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 930 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 96 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Τουρκίας ανήλθε σε 241 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες το περασμένο έτος, εκ των οποίων περίπου 71 δισεκατομμύρια χρησιμοποιήθηκαν από τα νοικοκυριά, αλλά ο μεγαλύτερος καταναλωτής ήταν ο κλάδος της βιομηχανίας με 107,5 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες. Τα νοικοκυριά πληρώνουν περίπου 48 τουρκικές λίρες ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού Ελεγκτικού Συνεδρίου, περίπου 1,3 δισεκατομμύρια λίρες μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Ενέργειας μέσω του Ταμείου Ενέργειας, ενώ το TRT έλαβε άλλα 1,2 δισεκατομμύρια λίρες από τα τέλη που εισπράχθηκαν από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This