Στις 15 Δεκεμβρίου ακυρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 65 που δεν έχουν κάνει τρίτη δόση στη Γαλλία

Τι ανακοινώθηκε μια μέρα μετά το διάγγελμα του Μακρόν

Must Read

Μπλόκο στους άνω των 65 που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου βάζει η κυβέρνηση της Γαλλίας, ακυρώνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

«Στις 15 Δεκεμβρίου το υγειονομικό πάσο των ενηλίκων άνω των 65 ετών που έχουν κάνει δεύτερη δόση εμβολίου πριν περισσότερους από έξι μήνες και 5 εβδομάδες και οι οποίοι δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα χάνει την ισχύ του», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ, μιλώντας στο Franceinfo, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19 θα είναι υποχρεωτική από τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών.

Λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας ο Μακρόν αύξησε την πίεση τους ηλικιωμένους προκειμένου να λάβουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της covid-19. Το «υγειονομικό πάσο» κατά της covid-19 μπορούν να αποκτήσουν όσοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να μπορούν να εισέλθουν σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι αλλά και στα μέσα μεταφοράς που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το πάσο αυτό τέθηκε σε ισχύ στις 9 Αυγούστου για την πρόσβαση σε πολλούς χώρους διασκέδασης, άθλησης και πολιτισμού, ενώ από τις 30 Αυγούστου είναι υποχρεωμένοι να το διαθέτουν 1,8 εκατομμύριο εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς που έρχονται σε επαφή με κοινό.

«Η άνοδος κατά 40% σε μία εβδομάδα του ποσοστού επίπτωσης (της επιδημίας) είναι ένα ανησυχητικό σημάδι», υπογράμμισε χθες ο Μακρόν στη διάρκεια διαγγέλματός του, ενώ ζήτησε από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19 να το πράξουν. «Χάρη στην αναμνηστική δόση θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε», τόνισε καθώς μελέτες δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της covid-19 μειώνεται έπειτα από μερικούς μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This