Εμανουέλ Μακρόν: Υποχρεωτική από το Δεκέμβριο η τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 65 ετών (video)

Μια τρίτη δόση θα δοθεί, προαιρετικά, σε άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών από τις αρχές Δεκεμβρίου

Must Read

Υποχρεωτική θεωρείται, πλέον, η τρίτη δόση του εμβολίου για τους πολίτες της Γαλλίας, ηλικίας άνω των 65 ετών, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να απευθύνει, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, έκκληση στους πάντες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, «για να ζήσουν φυσιολογικά».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε στο μήνυμα του ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας της φονικής νόσου, είναι ανησυχητικά και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν. Παράλληλα, επισήμανε πως η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών, ώστε «να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο», όπως είπε.

Ο Μακρόν ζήτησε, επίσης, την επιτάχυνση του εμβολιασμού με τις αναμνηστικές δόσεις για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους πολίτες και είπε ότι μια τρίτη δόση θα δοθεί, προαιρετικά, σε άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών από τις αρχές Δεκεμβρίου. Ο Γάλλος πρόεδρος προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν.

«Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά», κατέληξε.

  • Παρακολουθήστε το διάγγελμα Μακρόν:

Σημειώνεται ότι στη Γαλλία οι ΜΕΘ είναι γεμάτες από ασθενείς με Covid-19, η υποχρεωτική χρήση μάσκας επέστρεψε χθες στα σχολεία, ενώ η πολιτική του Μακρόν για επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού σε εστιατόρια, κινηματογράφους και άλλους χώρους, συνέβαλε στην ενίσχυση της εκστρατείας εμβολιασμού και έχει πιστωθεί ευρέως για τη διατήρηση του αριθμού των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων σε χαμηλότερα επίπεδα από ορισμένες γειτονικές χώρες.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This