Σχεδόν ταυτόχρονη διάθεση του χαπιού της Merck κατά του κορωνοϊού σε πλούσιες και φτωχές χώρες

Must Read

Εν αντιθέσει με τα εμβόλια, τα οποία έχουν διανεμηθεί από τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις κυρίως στις πλούσιες χώρες, η Merck υπόσχεται για τα νέα της χάπια κατά του κορωνοϊού να ακολουθήσει δίκαιη πολιτική και αυτά να διατεθούν σχεδόν ταυτόχρονα σε πλούσιες και φτωχές χώρες.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός μέσω του διευθυντή της παγκόσμιας στρατηγικής του, Πολ Σάπερ, δήλωσε στο AFP ότι η Merck είχε αρχίσει να επεξεργάζεται την πολιτική πρόσβασης από τον Ιούλιο του 2020, πριν καν βγουν τα πρώτα αποτελέσματα για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου της.

«Αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την αλυσίδα εφοδιασμού μας πολύ νωρίς», εξήγησε και επεσήμανε ότι η εταιρεία προβλέπει να παρασκευάσει τις απαραίτητες δόσεις για 10 εκατομμύρια θεραπευτικά σχήματα, έως το τέλος του έτους.

Η τιμή στην οποία θα πωλούνται θα εξαρτηθεί από την ικανότητα των χωρών να πληρώσουν, σύμφωνα με ένα πλαίσιο που ορίζεται από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Θυμίζουμε ότι η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα (την περασμένη εβδομάδα) που ενέκρινε την αντιρετροϊκή θεραπεία, η οποία σύμφωνα με τη Merck, μειώνει την ικανότητα του ιού να αναπαραχθεί όταν λαμβάνεται κατά τις πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

Πέρα από τη δική της προμήθεια, η Merck, γνωστή ως MSD εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, σύναψε συμφωνία με οκτώ εταίρους παραγωγής γενόσημων στην Ινδία και υπέγραψε εθελοντική συμφωνία άδειας χρήσης με το Medicines Patent Pool (MPP) που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, για να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεραπεία σε 105 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Στο πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2022, θα έχουμε μια σημαντική ποσότητα προϊόντων της Merck που θα είναι διαθέσιμα στις χώρες μεσαίου ή χαμηλού εισοδήματος. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια πιο δίκαιη πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο από ό,τι έχουμε δει στην απάντηση κατά της Covid μέχρι τώρα», ανέφερε ο Σάπερ πιστεύοντας ότι είναι δυνατό το χάπι να φτάσει στις λιγότερο ευνοημένες χώρες «περίπου την ίδια περίοδο που θα φθάσει στις άλλες»

Και πρόσθεσε πως «αν τα εμβόλια παραμείνουν ο ακρογωνιαίος λίθος της μάχης κατά της πανδημίας, θα υπάρξει ανάγκη για θεραπείες, πιθανόν ακόμη μεγαλύτερη στις περιοχές όπου ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This