Μήνυσε τους Γερμανούς αστυνομικούς η αδερφή του Γιώργου Ζαντιώτη που ξεψύχησε μέσα στο κρατητήριο 

Ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες των αστυνομικών

Must Read

Τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 25χρονου Έλληνα ομογενή Γιώργου Ζαντιώτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα κρατητήρια του Βούπερταλ στη Γερμανία, μήνυσε η αδερφή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Westdeutsche Zeitung» το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Βούπερταλ, η αδερφή του 25χρονου που πριν μεταφερθεί στα κρατητήρια δέχτηκε αστυνομική βία κατά την διάρκεια της σύλληψής του, προχώρησε σε μήνυση. 

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Herbert Reul, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, χαρακτήρισε τον θάνατο του 25χρονου ως «τραγικό περιστατικό». Μάλιστα, υποστήριξε ότι για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή, δεν υπάρχουν ενδείξεις για ευθύνες των αστυνομικών. Όπως ανέφερε, ο 25χρονος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια αιμοληψίας μέσα στο κρατητήριο και ότι γιατροί και αστυνομικοί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γιώργος Ζαντιώτης δεν είχε απασχολήσει ποτέ ξανά τις γερμανικές αρχές και ότι το λάθος του ήταν ότι έκανε χρήση ναρκωτικών, τα οποία επιβάρυναν τον οργανισμό του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσσελντορφ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό από την Εισαγγελία και από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του τοπικού Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρει ότι ζήτησε από τις Γερμανικές Αρχές να διερευνηθούν εκ νέου οι συνθήκες θανάτου του Έλληνα ομογενή:

«Οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές στην Γερμανία, ευθύς μόλις ενημερώθηκαν για τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από την Αστυνομία της πόλης Wuppertal της Γερμανίας, κινητοποιήθηκαν τόσο προς τους οικείους του εκλιπόντος, παρέχοντας προξενική συνδρομή, όσο και προς τις αρμόδιες Γερμανικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ, σε πρώτη φάση μετέβη στην πόλη Hagen, πλησίον του Wuppertal, και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του εν θέματι τραγικού συμβάντος. Επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της ίδιας πόλης.

Παράλληλα, η Πρέσβης στο Βερολίνο απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας διαρκή και πλήρη ενημέρωση της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Στη συνέχεια στις 10 Νοεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ μετέβη επίσης στην Γενική Εισαγγελία του Wuppertal, όπου και συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Εισαγγελέα.

Κατά την συνάντηση, τόνισε το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την κατά το δυνατόν ταχύτερη δημοσιοποίηση του επίσημου πορίσματος περί των συνθηκών θανάτου του εκλιπόντος.

Χθες, 11 Νοεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ παρακολούθησε την συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στην οποία είχε κληθεί να παράσχει διευκρινίσεις ο Υπουργός Εσωτερικών του εν λόγω Κρατιδίου.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Γενικός Πρόξενος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της σχετικής επιστολής της Πρέσβεως στο Βερολίνο, ζήτησε εκ νέου την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα πολίτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προώθησης και προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ελλήνων στο εξωτερικό, θα συνεχίσει να παρέχει προξενική συνδρομή στους οικείους του Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Wuppertal.

Αναμένει από τις αρμόδιες Γερμανικές Αρχές την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την εξέλιξη της οποίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This