Επίσημα από αύριο σε καθεστώς μερικού lockdown η Ολλανδία

Εστιατόρια και καταστήματα θα κλείνουν νωρίτερα, θα απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε αθλητικές εκδηλώσεις. Τα σχολεία μένουν ανοιχτά.

Must Read

Οι περιορισμοί που όλοι νόμιζαν πως θα τέλειωναν, επιστρέφουν για τρεις εβδομάδες στην Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα ο Πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, θέτοντας τη χώρα του σε μερικό lockdown.

«Απόψε, μεταφέρουμε ένα πολύ δυσάρεστο μήνυμα με πολύ δυσάρεστα και εκτεταμένα μέτρα. Ο ιός βρίσκεται παντού και πρέπει να τον πολεμήσουμε παντού», είπε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Σύμφωνα με τα όσα θα ισχύουν από το Σάββατο, τα εστιατόρια και τα καταστήματα θα κλείνουν νωρίτερα και θα απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα απαραίτητα καταστήματα, όπως τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20.00 τοπική ώρα, ενώ τα μη αναγκαία καταστήματα στις 18.00.

Επιπλέον, οι Ολλανδοί καλούνται να μην δέχονται περισσότερα από 4 άτομα στα σπίτια τους και να κάνουν τηλεργασία, «εκτός κι αν αυτό δεν είναι πραγματικά δυνατό», κατά τον Ρούτε, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα επιβληθούν εκ νέου μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι διαδηλώσεις δεν θα επιτρέπονται και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά και οι βόλτες εκτός της οικίας θα επιτρέπονται.

«Ευτυχώς, η μεγάλη πλειονότητα (του πληθυσμού) έχει εμβολιαστεί, εάν όχι τα προβλήματα στα νοσοκομεία θα ήταν ανυπολόγιστα τώρα», πρόσθεσε ο Ρούτε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This