Δόθηκε το «πράσινο φως» και ξεκινά ο εμβολιασμός των 5-11 ετών στο Ισραήλ

Αρνητικοί οι γονείς, τι έδειξε έρευνα της Jerusalem Post.

Must Read

Το Ισραήλ ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Νάχμαν Ας το βράδυ της Κυριακής.

Η απόφαση έρχεται αφότου η συντριπτική πλειοψηφία (73 από τους 75) ανώτερων συμβούλων του Υπουργείου Υγείας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πιστεύει πως τα εμβόλια έχουν καλό προφίλ ασφάλειας και ψήφισαν υπέρ της χορήγησής τους στους νέους.

Τα δεδομένα αποτελεσματικότητας που παρουσίασε η Pfizer δείχνουν 91% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη ασθενειών σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, σημείωσε ο Ας, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι ειδικοί πίστευαν ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό των παιδιών υπερτερούν των κινδύνων.

Πρόσθεσε ότι η ημερομηνία που θα αρχίσουν να χορηγούνται τα εμβόλια στα παιδιά θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς το Ισραήλ έχει παραγγείλει εμβόλια από την Pfizer εδώ και μερικές εβδομάδες και αναμένεται να φτάσουν στη χώρα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε το πρωί, εν αναμονή της έγκρισης των εμβολίων, ότι «είναι επιλογή των γονέων, αλλά τους καλώ να προστατέψουν τα παιδιά τους και να τα εμβολιάσουν. Σίγουρα θα πάρω τον μικρό μου γιο, τον Ντέιβιντ, για να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό».

Σκεπτικισμός των γονέων

Το Σαββατοκύριακο, η εφημερίδα Jerusalem Post δημοσίευσε μια έρευνα που διεξήχθη από τον καθηγητή Michal Grinstein-Weiss, διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, η οποία έδειξε ότι μόνο το 17% των Ισραηλινών γονέων ήταν «σίγουροι» ότι θα εμβολιάσουν τα παιδιά τους που είναι 5-11 ετών.

Περίπου το 20% είπε ότι ήταν πιθανό να τα εμβολιάσει, το 23% είπε ότι αμφιταλαντευόταν, το 18% είπε ότι δεν ήταν πιθανό να εμβολιάσει και το 22% είπε ότι ήταν σίγουρο ότι δεν επρόκειτο να εμβολιάσει τα παιδιά του.

Οι γονείς με μικρότερα παιδιά είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να τα εμβολιάσουν, σε σχέση με τους γονείς με μεγαλύτερα παιδιά εντός της στοχευόμενης ηλικιακής ομάδας.

Ενώ το 46% των γονέων δήλωσαν ότι θα εμβολιάσουν τα 11χρονα παιδιά τους, μόνο το 30% (περίπου) δήλωσε ότι θα εμβολιάσει τα πεντάχρονα και τα εξάχρονα.

Κατά μέσο όρο το 40% δήλωσε ότι θα εμβολιάσει παιδιά ηλικίας μεταξύ 7 και 10 ετών.

Συνολικά στη χώρα και όπως αναφέρει η JP, περισσότεροι από 6,2 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, 5,7 εκατομμύρια έχουν κάνει δύο δόσεις και περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι τρεις δόσεις.

Ωστόσο, μόνο το 58% των νέων 12-15 ετών είναι εμβολιασμένοι και μόνο το 63% των εφήβων ηλικίας 16-19 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This