Επιχείρηση εισβολής τρομοκρατών στην Πολωνία!

«Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της...», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας

Must Read

Εκτελέσεις, αποκεφαλισμοί, υλικό παιδικής πορνογραφίας, χρήση ναρκωτικών. Σοκάρουν τα ευρήματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας στην πολωνική τηλεόραση σε κινητά αλλοδαπών που επιχείρησαν να εισβάλουν στη χώρα!

  • Από τον
    Μάνο Μεϊμαράκη

Τα ευρήματα παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην έδρα της συνοριοφυλακής στη Βαρσοβία ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Mariusz Kaminski, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Mariusz Blaszczak και ο αρχηγός της συνοριακής φρουράς, ο υποστράτηγος Thomazem Praga.

Από την κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών Υποθέσεων και του αρχηγού της πολωνικής συνοριοφυλακής στην κρατική τηλεόραση

Σε εκατοντάδες ελέγχους η πολωνική συνοριοφυλακή διαπίστωσε ότι πάρα πολλά άτομα συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις, ποινικά εγκλήματα, διακινητές και πλαστογραφία, ενώ ειδικές υπηρεσίες της Πολωνίας διαπιστώνουν ότι πολλά άτομα έχουν πολεμική εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε παραστρατιωτικές οργανώσεις σε Μέση Ανατολή, Ιράκ και Αφγανιστάν. Ειδικότερα, μεταξύ των δεκάδων υπόπτων οι πολωνικές Αρχές παρουσίασαν την περίπτωση ενός Ιρακινού, ειδικού στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τηλεφωνικοί αριθμοί επικοινωνίας με μέλη του ISIS.

Ευρήματα των πολωνικών Αρχών στα κινητά αλλοδαπών στα κέντρα κράτησης

Σε ποσοστό περίπου 10% οι αλλοδαποί που επιχειρούν να εισβάλουν στην Πολωνία έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία, επισημαίνουν οι πολωνικές Αρχές. Ενώ σε εικόνες που βρέθηκαν σε κινητά άλλων παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι κρατούνται σε κέντρα κράτησης, εντοπίστηκαν εικόνες από συναντήσεις μελών τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή, οπλοστασίων, εκτελέσεων, αποκεφαλισμών, υλικό παιδικής πορνογραφίας, χρήσης ναρκωτικών και ζωοφιλίας.

Ευρήματα των πολωνικών Αρχών στα κινητά αλλοδαπών στα κέντρα κράτησης

«Πολλοί από αυτούς δεν έχουν γνήσια έγγραφα, αλλά πλαστά», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της Πολωνίας Μάριους Καμίνσκι. Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων ελέγχου ταυτοποίησης με τις πολωνικές Αρχές, οι αλλοδαποί επιχειρούν να κρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα, ενώ «προσπαθούν να διαγράψουν δεδομένα και εικόνες από τα κινητά τους τηλέφωνα».

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας Mariusz Blaszczak προέβη μάλιστα σε μια δήλωση την οποία θα ζήλευαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν δεν υπήρχαν σε αυτήν… Μηταράκηδες. «Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Πολωνίας και των Πολωνών, γι’ αυτό παρουσιάζουμε αυτά τα υλικά, που δείχνουν ότι όσοι εισβάλλουν στα πολωνικά σύνορα έχουν ή είχαν επαφές με τρομοκρατικές οργανώσεις, ότι υπάρχουν εγκληματίες μεταξύ αυτής της ομάδας, ότι υπάρχουν διαταραγμένοι άνθρωποι, που αποτελούν απειλή για την Πολωνία και τους Πολωνούς», είπε. Σημείωσε, δε, ότι «αν και η πολιτική ορθότητα υπαγορεύει να μη μιλάμε γι’ αυτό, αλλά η ασφάλεια της χώρας μας είναι πάνω απ’ όλα».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν επίσης απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας είναι και τα σύνορα της Ε.Ε.

Βρέθηκαν τζιχαντιστές και στη Λιθουανία

Είσοδο στη χώρα αλλοδαπών οι οποίοι συνδέονται με οργανώσεις ισλαμικής τρομοκρατίας διαπιστώνουν και οι Αρχές της Λιθουανίας. «Έχουν εντοπιστεί αρκετές δεκάδες τέτοιοι άνθρωποι που εισήλθαν στη Λιθουανία ως παράνομοι μετανάστες και για τους οποίους έχουμε ήδη πληροφορίες ότι συνδέονται με διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Laurynas Kasciunas.

Στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες επισημαίνεται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη ότι ο υπερπληθυσμός αλλοδαπών οι οποίοι βρέθηκαν παρανόμως στο νησί αλλοιώνουν τη σύνθεση του κυπριακού πληθυσμού. Ενώ και στην Κύπρο οι Αρχές ερευνούν νέες αφίξεις ετοιμοπόλεμων τζιχαντιστών, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί είτε απευθείας με βάρκες από τη Συρία, είτε από τα παράλια της Τουρκίας ή απευθείας από την Κωνσταντινούπολη, με κυριότερο σημείο συνάντησής τους τη Λεμεσό.

Η Κύπρος είναι «αγαπημένος προορισμός» τουρκόφιλων τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα της Συρίας, που έχουν στενές σχέσεις με άλλα μέλη, τα οποία βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Περίεργη σιγή Μηταράκη, την ώρα που οι ΜΚΟ κάνουν «πάρτι»

Στην Ελλάδα του Νότη Μηταράκη όλα γίνονται αντίθετα με τη λογική. Αφού πρώτα ήρθησαν περιορισμοί μετακίνησης για αλλοδαπά άτομα, για τα οποία υπήρχαν ακόμα μέτρα διακριτικής επιτήρησης και τσουβαλιάστηκε -κατά χιλιάδες- στην ενδοχώρα χωρίς έλεγχο κάθε καρυδιάς καρύδι υπό το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των νησιών, μόλις προ ημερών ο ίδιος αποφάσισε να «παραδεχτεί» ότι όσοι έρχονται με βάρκες από την Τουρκία δεν είναι πρόσφυγες, δηλαδή δεν δικαιούνται να αναγνωριστούν ως «πρόσφυγες» με πλήρη ελευθερία μετακίνησης, αλλά οικονομικοί μετανάστες.

Εκατοντάδες από όσους μεταφέρθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα το τελευταίο εξάμηνο έφυγαν παράνομα με πλαστά ή κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα μέσα από τους βαλκανικούς διαδρόμους και βρέθηκαν σε Λιθουανία και Πολωνία, με άλλους να εγκλωβίζονται σε κέντρα κράτησης και άλλους να διαφεύγουν. Κάποιοι, μάλιστα, κατέγραφαν ζωντανά σε κοινωνικά δίκτυα το ταξίδι τους έως την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, κατά τη θητεία του Νότη Μηταράκη στο Yπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πήραν άσυλο άτομα στα οποία, όχι απλά δεν θα έπρεπε να επιτραπεί να μπουν στην Ελλάδα, αλλά θα έπρεπε να επιστρέφουν στην Τουρκία την ίδια ημέρα κατά την οποία οι Αρχές ενημερώθηκαν για το ποια είναι. Σε πολλές περιπτώσεις, αν και οι ειδικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν, βρέθηκαν με άσυλο «πρόσφυγα» στα χέρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές Αρχές ποτέ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ανάλογα ευρήματα – όπως το έπραξε η Πολωνία και η Λιθουανία. Ωστόσο, αργυρώνητα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, απόλυτα εναρμονισμένα με σειρά ύποπτων κυβερνητικών μεθοδεύσεων γύρω από το «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό», δεν αναφέρουν το παραμικρό για τις καθημερινές επί σειρά μηνών αποβάσεις δεκάδων παράνομων αλλοδαπών σε νησιά του Αιγαίου, αφήνοντας ανεξέλεγκτο τον Νότη Μηταράκη σχεδόν να ορκίζεται ότι οι «αφίξεις» στα νησιά είναι μηδενικές και τις ΜΚΟ να συνεχίζουν ακλόνητες.

Τα κυκλώματα των διακινητών δουλεύουν ρολόι. Μάλιστα, όλοι όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα όχι μόνο δεν ελέγχονται και δεν επιστρέφουν στην Τουρκία, όπως ψευδέστατα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά τους επιτρέπεται να καταθέσουν αιτήσεις ασύλου και στη συνέχεια να κινούνται παντού, χωρίς περιορισμούς μετακίνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This