Οι αυτοκρατορικές ονειρώξεις της Τουρκίας και του Ερντογάν την ώρα που η λίρα πνέει τα λοίσθια

Ο τουρκικός παγκόσμιος χάρτης του Ερντογάν περιλαμβάνει τη Θράκη και την Κύπρο... Την ίδια στιγμή, η τουρκική λίρα καταρρέει.

Must Read

Αιφνιδιαστική συνάντηση με τον Πρόεδρο του εθνικιστικού MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε ο Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό συγκρότημα στην Άγκυρα και παρότι δεν έγιναν δηλώσεις από τις δύο πλευρές, μια φωτογραφία που ανήρτησε το MHP (είναι και κυβερνητικός εταίρος) τα είπε όλα. Οι αυτοκρατορικές ονειρώξεις της Τουρκίας και του Ερντογάν αποτυπωμένες σε έναν χάρτη…

Ο Μπαχτσελί έκανε δώρο στον Τούρκο Πρόεδρο έναν χάρτη, ο οποίος απεικονίζει τις νεο-οθωμανικές ιδέες και τις εισβολές της Τουρκίας και παρουσιάζει ως «τουρκικά εδάφη» χώρες από τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ασία και τη Ρωσία, μέχρι την Κίνα με τη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων.

Όπου υπάρχουν τουρκόφωνοι, ή μουσουλμάνοι, σύμφωνα με το τουρκικό δόγμα, οι χώρες αυτές της ανήκουν…Σε αυτό τον παγκόσμιο τουρκικό χάρτη, συμπεριλαμβάνονται τα εδάφη της Θράκης και η Κύπρος.

Την ίδια στιγμή…

Την ίδια στιγμή που ο σουλτάνος και το υπερθνικιστικό τσιράκι του φαντασιώνονται αυτοκρατορίες και τουρκοποίηση του πλανήτη, στο εσωτερικό της χώρας η οικονομία καταρρέει.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα σε νέο ιστορικό χαμηλό 10,565 ανά δολάριο, φτάνοντας το συνολικό ποσοστό της υποχώρησης από την αρχή του έτους σχεδόν στο 30%.

Μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας, η οποία αναμένεται να μειώσει ξανά τα επιτόκια, ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την (ανορθόδοξη) άποψή του ότι τα υψηλότερα επιτόκια είναι η αιτία του πληθωρισμού και αναρωτήθηκε γιατί οι επιχειρηματίες δεν πήραν δάνεια για να επενδύσουν, αφού τα επιτόκια μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται μείωση των επιτοκίων κατά μία ακόμη ποσοστιαία μονάδα στο 15% αύριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This