Τι ετοιμάζουν οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία;

Must Read

Μπορεί το  73% των Γερμανών να αξιολογεί ως θετικό την παραμονή της Άνγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το φθινόπωρο του 2021, αλλά μια δήλωση του σοσιαλδημοκράτη Υπουργού Οικονομικών δημιουργεί ερωτηματικά για τη συμβίωση του Συνασπισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξη του στο ίδιο κανάλι, ανέφερε ότι θα συντασσόταν με την κομματική γραμμή, αν το SPD αποφάσιζε να εγκαταλείψει τον κυβερνητικό συνασπισμό, τον ερχόμενο Δεκέμβριο
Το SPD, το οποίο έχει μείνει χωρίς αρχηγό από τον περασμένο Ιούνιο μετά την παραίτηση της Αντρέα Νάλες, θα αναδείξει την νέα ηγεσία του στο συνέδριο του τον Δεκέμβριο, όπου θα επανεξετάσει και τη στάση του ως προς τη συμμετοχή του στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σολτς, που είναι υπέρ της παραμονής στον συνασπισμό, συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριοτέρων υποψηφίων για την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών, η δημοτικότητα των οποίων έχει υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό.

Την ίδια ώρα, στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τις τοπικές εκλογές σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο στην οποία, θρίαμβευσε το AFD,,  επτά στους δέκα Γερμανούς θεωρούν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών θα αντέξει, σύμφωνα πάντα με το Πολιτικό Βαρόμετρο που παρουσιάζει το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This