Ζωάρα με χρήμα από τον Covid έκανε ο Κωνσταντίνος Ζαρκάδας

Super κομπίνα στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή ομογενή γιατρό

Must Read

Ενοχος για απάτη εκατομμυρίων δήλωσε ομογενής γιατρός, ο οποίος πλέον κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης μέχρι και 30 ετών. Ο Κωνσταντίνος Ζαρκάδας, σύμφωνα με ομογενειακή εφημερίδα, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19, για να χρηματοδοτήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής του.

Οπως αποκαλύπτει η «Εθνικός Κήρυξ», ο γιατρός, από το Γκλεν Κοβ της Νέας Υόρκης, παραδέχτηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ότι έπαιρνε δάνεια για μικρές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος Paycheck Protection Program (PPP) και Economic Injury Disaster Loan Program (EIDLP). Από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο του 2020, ενώ η πανδημία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, ο Ζαρκάδας υπέβαλε με δόλιο τρόπο αίτηση και έλαβε τουλάχιστον 11 δάνεια συνολικού ύψους 3.265.000 ευρώ. Αντί όμως να τα μεταφέρει στα ταμεία των επιχειρήσεών του, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Ζαρκάδας στις 12 Νοεμβρίου στον δικαστή Γκάρι Μπράουν, «ξέπλενε» τα χρήματα μέσω τραπεζικών λογαριασμών που έλεγχε και τα ξόδευε για να αγοράσει πολυτελή αντικείμενα.

«Ο κατηγορούμενος, επαγγελματίας γιατρός, παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε εκατομμύρια δολάρια οικονομικής ενίσχυσης από την καταστροφή που προκάλεσε ο Covid-19 για να χρηματοδοτήσει έναν πολυτελή τρόπο ζωής που περιλάμβανε την αγορά ακριβών ρολογιών και οχημάτων, καθώς και την προκαταβολή για ένα γιοτ» δήλωσε ο Μπρέον Πις, ομοσπονδιακός εισαγγελέας για την Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο είχε στήσει την απάτη είναι ότι τον Ιούλιο του 2020 έδωσε επιταγή 172.000 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του γιοτ, το οποίο κόστιζε πάνω από 1.545.000 ευρώ. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα, κατέστησε την επιταγή πληρωτέα σε ένα μέλος της οικογένειας που δεν ήταν ο τελικός δικαιούχος των κεφαλαίων από τα δάνεια και στο υπόμνημα της επιταγής ανέφερε ψευδώς ότι τα κεφάλαια ήταν για εξόφληση μισθοδοσίας.

Η ποινή του Ζαρκάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ρόναλντ Ρούσο, αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη άνοιξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This