ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις ανέλαβε πρόεδρος, λόγω… κολονοσκόπησης!

Γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Ιστορία της χώρας...

Must Read

Στην προσωρινή μεταβίβαση των εξουσιών του στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ένεκα επείγουσας ιατρικής επέμβασης στην οποία θα υποβληθεί.

H Κάμαλα Χάρις γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα στην Ιστορία των ΗΠΑ που αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου, έστω και προσωρινά, αν και είμαστε βέβαιοι πως αποτελεί φιλοδοξία της κάποια στιγμή να τα αναλάβει και… μόνιμα!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που αύριο Σάββατο κλείνει τα 79, πρόκειται σήμερα να υποβληθεί σε κολoνοσκόπηση με γενική αναισθησία, με εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης να διευκρινίζει πως οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του προέδρου θα δημοσιοποιηθούν το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ). «Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας» στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα

«Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία», προσέθεσε.

Σημειώνεται πως ο Μπάιντεν, ο οποίος ούτε καπνίζει ούτε πίνει, έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, καθώς έλαβε και την τρίτη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και, παρά το γεγονός ότι αποτελεί τον γηραιότερο πρόεδρο στην Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο γνωστοποίησε δημόσια ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία το 2024!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This