Ποσό-ρεκόρ σε δημοπρασία για την περίφημη «Θεωρία της Σχετικότητας» του Αϊνστάιν!

Πρόκειται για ένα ιδιόχειρο χειρόγραφο 54 σελίδων, γραμμένο το 1913 και το 1914 στη Ζυρίχη της Ελβετίας

Must Read

Μπορεί όλα να είναι σχετικά, αλλά για την περίφημη «Θεωρία της Σχετικότητας» του Άλμπερτ Αϊνστάιν και, εν προκειμένω, για το σπανιότατο πολυσέλιδο χειρόγραφο του διασημότερου έργου του κορυφαίου φυσικού, το ποσό που δόθηκε για χάρη του σε δημοπρασία ήταν… πολύ συγκεκριμένο και άγγιξε τα 11,6 εκατομμύρια ευρώ!

Τα προηγούμενα ρεκόρ για χειρόγραφα του Αϊνστάιν ήταν 2,8 εκατομμύρια δολάρια (2,4 εκατομμύρια ευρώ), το 2018, για μια επιστολή για τον Θεό, και 1,56 εκατομμύριο δολάρια (1,39 εκατ. ευρώ) το 2017 στην Ιερουσαλήμ για μια επιστολή που αναφερόταν στο μυστικό της ευτυχίας. Όσον αφορά δε στο χειρόγραφο που πωλήθηκε σήμερα στο Παρίσι, οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε αντίθεση, ωστόσο, με τα προηγούμενα χειρόγραφά του που είχαν δημοπρατηθεί επίσης έναντι ποσών-ρεκόρ, το τωρινό αποτελεί έγγραφο επιστημονικής εργασίας, κάτι που, όπως ήταν λογικό, «εκτόξευσε» την αξία του.

Πρόκειται για ένα ιδιόχειρο χειρόγραφο 54 σελίδων, γραμμένο το 1913 και το 1914 στη Ζυρίχη της Ελβετίας από τον γερμανικής καταγωγής φυσικό και τον συνεργάτη του και έμπιστο φίλο του Μισέλ Μπέσο. «Τα επιστημονικά ιδιόχειρα χειρόγραφα του Αϊνστάιν αυτής της περιόδου και γενικότερα της περιόδου πριν από το 1919 είναι εξαιρετικά σπάνια», είχε υπογραμμίσει πριν από την πώληση ο οίκος Christie’s, όπου έγινε η δημοπρασία για τον οίκο Aguttes.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This