Κυριακή 13/6/2021

Ο κυκλώνας Ντόριαν πλήττει την Βόρεια Καρολίνα

Τα νησιά Άουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα πλήττει ο κυκλώνας Ντόριαν, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, αφού σκόρπισε την καταστροφή στις Μπαχάμες, τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ντόριαν, κινούμενος αργά, έφτασε στις 16.00 σήμερα στο ακρωτήριο Χάτερας και παραμένει επικίνδυνος μολονότι στην πορεία του εξασθένησε και βρίσκεται πλέον στη βαθμίδα 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Κύματα έως 2 μέτρων

Σύμφωνα με το NHC, ο κυκλώνας μπορεί να προκαλέσει θαλάσσια κύματα ύψους έως και δύο μέτρων στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Ντόριαν αναμένεται να κινηθεί προς τα βόρεια αργότερα σήμερα και νωρίς το πρωί του Σαββάτου να πλήξει με καταρρακτώδεις βροχές το Ναντάκετ Άιλαντ και το Μάρθας Βάινγιαρντ, στη Μασαχουσέτη.

Περισσότερα από 330.000 σπίτια και επιχειρήσεις είχαν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα το πρωί της Παρασκευής. Και στις δύο Πολιτείες έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ λειτουργούν καταφύγια για όσους αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές όπου κατοικούν, όμως δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς υπάκουσαν στην εντολή των αρχών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ