Έτοιμη για σκληρό ροκ η Γερμανία με τα ηνία του ΥΠΟΙΚ στον Λίντνερ!

Τι θα κάνει η Ελλάδα;

Must Read

Λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση της προγραμματικής συμφωνίας συγκυβέρνησης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP), τα γερμανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι τα βασικά Υπουργεία έχουν «κλειδώσει».

Αυτό που θα ανακοινωθεί επισήμως είναι το ποιο κόμμα αναλαμβάνει κάθε τομέα, ωστόσο, οι εκτιμήσεις των ΜΜΕ, φέρνουν το Υπουργείο Οικονομικών στον αρχηγό του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, το Υπουργείο Εξωτερικών στην συμπρόεδρο των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ (πρώτη γυναίκα ΥΠΕΞ της Γερμανίας) και το διευρυμένο Υπουργείο Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα στον έτερο συμπρόεδρο των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος πιθανότατα θα αναλάβει και καθήκοντα Αντικαγκελαρίου του νέου επικεφαλής της Κυβέρνησης Όλαφ Σολτς (SPD).

Το πολύ ενδιαφέρον και αυτό που πιθανότατα θα προκαλέσει αναταραχή και θα μας απασχολήσει, είναι η επιλογή του Λίντνερ. Προ ημερών ο Κύριος Μάξιμος είχε γράψει χαρακτηριστικά ότι ο Λίντνερ «εκπροσωπεί το πλέον ‘απεχθές’ και τιμωρητικό πρόσωπο της γερμανικής πολιτικής σκηνής. Αφού ακόμα και οι Γερμανοί τον θεωρούν σκληρότερο ακόμα και από τον ‘ακραίο’ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…».

Σύμφωνα με την περιγραφή του thelocal.de για τον Κρίστιαν Λίντνερ:

«Ο Λίντνερ είναι γνωστός για τα κομψά κοστούμια και το σταθερό κράτημα στο τιμόνι του κόμματός του, το οποίο επανέφερε στην εξουσία μετά από οκτώ χρόνια στην απομόνωση. Στον 42χρονο που μιλάει γρήγορα θα δοθούν τα κλειδιά της δουλειάς που σημαδεύει εδώ και χρόνια σε μια κρίσιμη στιγμή για τη γερμανική οικονομία.

Ο λάτρης των vintage αυτοκινήτων, ο οποίος συνήθιζε να αναφέρει τα ενδιαφέροντά του εκτός πολιτικής στον ιστότοπό του ως ‘οτιδήποτε μπορεί να γεμίσει με βενζίνη’, θα έπρεπε να επιβλέπει ένα τεράστιο πρόγραμμα πράσινων επενδύσεων που είχε συμφωνήσει ο νέος συνασπισμός.

Ο ενθουσιασμός του Λίντνερ για αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία και η επιθυμία του να δει τις επιχειρήσεις, όχι την κυβέρνηση, να πρωτοστατούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν τον καθιστούν φυσικό σύμμαχο για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους.

Στο πλαίσιο του αυξανόμενου πληθωρισμού, η σφιχτή αγκαλιά του κόμματός του σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς θα μπορούσε να θέσει τον Λίντνερ, που πρόσφατα αρραβωνιάστηκε, σε τροχιά σύγκρουσης με τα πιο αριστερότερα μέλη της κυβέρνησης».

Τι θα γίνει λοιπόν αν ο νέος –όπως όλα δείχνουν- Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, αρχίσει να επαναφέρει τις διαθέσεις… λιτότητας για την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό νότο;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This